Bezár

Hírarchívum

torok_kiemelt_nagy

Újabb török egyetemmel kötött ERASMUS+ kapcsolatot az SZTE

Újabb török egyetemmel kötött ERASMUS+ kapcsolatot az SZTE

2015. május 20.
3 perc

A törökországi IPEK University rektori delegációja látogatott a Szegedi Tudományegyetemre 2015. május 15-én. Az SZTE képviselőivel folytatott sikeres szakmai konzultációt követően 7 ERASMUS+ mobilitási bilaterális szerződést írtak alá a felek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Prof. Dr. Ali Fuat BİLKAN, az IPEK University rektora, Prof. Dr. Kemal ÇİÇEK, rektorhelyettes, a Társadalomtudományi Kar dékánja és Ceren GENÇ, intézményi ERASMUS+ koordinátor 2015. május 15-én folytattak sikeres tárgyalásokat a Tisza-parti universitas képviselőivel.


 

Együttműködési lehetőségek több tudományterületen is

 

Látogatásunk célja az volt, hogy a két egyetem között több tudományterületen ERASMUS+ mobilitási kapcsolatokat, együttműködéseket alakítsunk ki” – tájékoztatott Ceren GENÇ. A 2011-ben alapított IPEK University államilag elismert magánegyetem. Az intézmény fő profilját a bölcsészettudományi és társadalomtudományi képzések jelentik, amit politikatudomány, gazdaságtudomány, zene, kommunikáció és médiatudományi, valamint vizuális kultúra és design területre vonatkozó képzések egészítenek ki. „A két intézmény között számos területen találtunk együttműködési lehetőségeket, így például a kommunikáció, a zenei képzés és a történelemtudomány területén. A mobilitási lehetőségek nem csupán hallgatói csereprogramot jelentenek, hanem oktatói és adminisztratív személyzeti mobilitást is”- mondta az Ipek University intézményi ERASMUS+ koordinátora. Hozzátette: a Szegedi Tudományegyetem magas színvonalú és gazdag idegen nyelvi képzési kínálata, a világrangsorokban elfoglalt helye és a nemzetköziesítés irányába tett törekvései mind vonzóvá teszik az intézményt a török hallgatók számára.


Torok_egyetemmel_megegyezes
Újabb török egyetemmel kötött ERASMUS+ kapcsolatot az SZTE - GALÉRIA

 

7 bilateriális megállapodás született

 

A tárgyaláson a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Bölcsészettudományi Kar több tanszéke, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Zeneművészeti Kar és az SZTE Nemzetközi Mobilitási Iroda képviseltette magát. A köszöntőt követően bemutatkoztak a résztvevők, valamint a két intézmény, melyet a kooperációs lehetőségek megbeszélése követett- tájékoztatott Balogné Molnár Gabriella. A szakmai konzultáció eredményeképpen 7 ERASMUS+ mobilitási bilaterális szerződés került aláírásra. A megállapodások értelmében a jövő tanévtől hallgatók és oktatók egy-egy szemeszteres mobilitása válik lehetővé az idegen nyelvek, a nemzetközi kapcsolatok, a vizuális kultúra és filmtudomány, a gazdaság-, történelem- és sporttudományok, valamint a zenei képzés területén. „A vizuális kultúra, kommunikáció, média- és filmtudomány területein gazdag szakmai gyakorlati lehetőségeket kínálnak hallgatóink, oktatóink számára, valamint az egyetemi sajtó munkatársainak is. Nemcsak az IPEK University, hanem annak országos TV- és rádiócsatornái és napilap szerkesztősége is fogadja a szegedieket”- fogalmazott az SZTE ERASMUS+ programkoordinátora.

 


Hosszabb távú együttműködések is kialakulhatnak

 

A vendégek intenzív érdeklődést mutattak a szegedi egyetem hungarológiai képzése és az SZTE Nyári Egyeteme iránt is. Az IPEK University minden évben Isztambulban szervez nyári egyemet, így kiváló együttműködési lehetőség mutatkozik a nyári egyetemeket érintő csereprogram kidolgozására is. Az IPEK University nyári egyetemére legalább három szegedi hallgatót várnak - tudtuk meg. Prof. Dr. Ali Fuat BİLKAN, az IPEK egyetem rektora a tárgyaláson hangsúlyozta: az ERASMUS+ mobilitási programon túl szívesen vennének részt SZTE partnereikkel közös projektekben is a szerződésekben foglalt tudományterületeken. Kiemelte: hosszabb időre, akár egy-egy tanévre is szívesen fogadnának a Szegedi Tudományegyetemről oktatókat, különösen a zene- és történelemtudomány területén. Hosszabb távon közös diplomát adó képzések kidolgozásában is szívesen működnének együtt- tette hozzá.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek