Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK kiemelt hírek

Szeged az 5. legjobb a százas listán

rektori_kiemelt

Az SZTE városa ismét toplistán szerepel: Szeged az 5. helyre került a Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján. Emlékezetes: a legjobb európai egyetemi városok tízes toplistáján– egyetlen magyarországi településként – került föl Szeged, 8. helyezettként.

2015. március 03.

„Az 5. helyre került Szeged a Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján” – adja hírül a Szeretlekmagyarorszag.hu. Ez az utazási portál „ár-érték arány alapján rangsorolja a világ legjobb úti céljait. A listán Mostar az első, Újvidék a második, Lijang, egy kínai város a harmadik, és bulgáriai Plovdiv a negyedik.


A listára olyan városok kerülhetnek fel, ahol legalább 50 szálláshely várja a turistákat, és legalább 150 értékelés született az adott városról. A harmadik szempont pedig az adott város szállásainak átlagára az elmúlt évben (jelen esetben 2013 novemberétől). Szegeden kívül egy magyar város van még a listán: az 59. helyen álló Siófok” – olvasható a szeretelekmagyarorszag.hu-n a Megéri: magyar város a világ 5. legjobb úti célja című cikkben.


Emlékezetes: 2014 decemberében Szeged a legjobb 10 európai egyetemi város közé került a Condé Nast Traveler portálon. A neves utazási magazin Szegedet Európa nyolcadik legjobb egyetemi városaként említi, és Magyarország legrangosabb egyetemének nevezi a Szegedi Tudományegyetemet.


Korábban írtuk:

Szeged a 8. legjobb egyetemi város Európában


A Megéri: magyar város a világ 5. legjobb úti célja című cikk itt olvasható


SZTEinfo