Bezár

SZTEhírek

Szellemitulajdon-védelmi pályázat leendő diplomásoknak

Szellemitulajdon-védelmi pályázat leendő diplomásoknak

2015. március 19.
2 perc

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Újvári János diplomadíj pályázattal kívánja motiválni a hallgatókat, hogy szakdolgozatukban kitérjenek a téma behatóbb elemzésének. A legjobb munkák pénzdíjban részesülnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Ujvári János diplomadíj-pályázat arra motiválja a végzős hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját szellemitulajdon-védelmi szempontból is megvizsgálják. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi vonatkozásaiba, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

A pályázaton való részvétel során a hallgatók értékes szakmai képzést kapnak térítésmentesen, valamint szakmai támogatást pályázati anyaguk elkészítéséhez. A legjobb pályázatok kategóriánként komoly anyagi elismerésben részesülnek.

A pályázaton egy minimum 10 oldal terjedelmű dolgozattal lehet nevezni, amiben a végzős hallgató a választott diplomamunka-, illetve szakdolgozati témájának szellemitulajdon-védelmi vonatkozásait tárja fel, illetve olyan szak/diploma dolgozattal, aminek fő témája a szellemitulajdon-védelem. A kétfajta pályázat értékelésnél a hivatal figyelembe veszi, hogy a dolgozat témája teljesen, vagy részlegesen szellemitulajdon-védelm, és indokolt esetben megosztott díjazást ítél oda a kategóriában.

 

A pályázat versenyeztetésen alapul. A hallgatók az alábbi négy kategóriában pályázhatnak:

1. szabadalom/használatiminta-oltalom,

2. védjegyoltalom,

3. formatervezésiminta-oltalom,

4. szerzői jog.

 

 

Az első díj kategóriánként: 150 000 Ft , a második díj kategóriánként: 125 000 Ft, a harmadik díj kategóriánként: 100 000 Ft. A pénzjutalomban nem részesülő hallgatók értékes könyvajándékot vehetnek át.

 

A pályázati jelentkezés határideje: 2015. április 6. A pályázat leadási határideje: 2015. július 13.

 

További információ

SZTEinfo
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek