Bezár

Hírarchívum

A selfie megmutatja, kinek mi jut

A selfie megmutatja, kinek mi jut

2015. november 09.
1 perc

Tóth Tamás, a Szegedi Tudományegyetem végzős, tanítóképző szakos hallgatójának fotóiból nyílt kiállítás a Klauzál téren. A tárlatot Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész nyitotta meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„A szelfi mindig szép, a selfie mindig vidám... Azonban a retusált arcok mögötti világ közel sem ennyire gondtalan. A Selfie című fotókiállítás olyan társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, melyekről sok esetben (akarva vagy akaratlanul) nem veszünk tudomást – mondja Tóth Tamás, a Szegedi Tudományegyetem végzős, tanítóképző szakos hallgatója. A tárlat fontos társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet, mint például a nemi és párkapcsolaton belüli erőszak, adósság és kilakoltatás, gyermekéhezés, perverzió, fogyatékosság és különböző szenvedélybetegségek. Célja a figyelemfelhívás: vegyük észre a minket körülvevő problémákat és legyen bennünk igény azok megoldására.

 

A Selfie-kiállítást megálmodó és ismerősei segítségével megvalósító Tóth Tamás két éve tanít hátrányos helyzetű gyerekeket, többek között ebből merített ihletet a kiállításhoz. Reméli, hogy ezzel hozzájárulhat a társadalmi gondolkodás formálásához, és ösztönözni tudja az embereket arra, hogy figyeljenek oda egymásra, arra, hogy mások mit élnek meg, mit élnek át, és ha szükséges, segítsenek azoknak, akiknek szükségük van rá.

 

Selfie_kiallitas
A selfie megmutatja, kinek mi jut - GALÉRIA


Az SZTE Tehetségpont támogatásával megvalósuló fotókiállítást Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész nyitotta meg a Klauzál téren. A képeket november 20-ig láthatják az érdeklődők.

 

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek