SZTE Info

Amerikai világrangsoron az SZTE

Felkerült a Szegedi Tudományegyetem a U.S. News 2015-ös felsőoktatási rangsorára. A friss világranglistán az intézmény a 745. helyen áll.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A top 750 felsőoktatási intézményt rangsoroló lista közel 60 ország egyetemét méri fel 12 indikátor alapján. Az összeállításakor elsősorban az intézmények tudományos elismertségét vették figyelembe. Vizsgálták – többek között – hogy milyen helyezést értek el a Thomson Reuters akadémiai elismertségi listán, milyen kutatási eredményeket és publikációkat mutatnak fel. Emellett figyelembe vették az idézettségi mutatókat és a PhD-fokozatot szerzett hallgatók számát is.


A rangsorra öt magyar egyetem is felkerült, köztük a Szegedi Tudományegyetem, mely a 745. helyen áll. Az SZTE mellett az ELTE, a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem jutott a legjobb 750 közé.


A teljes lista itt elérhető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *