Bezár

Hírarchívum

Hétfőn kezdődik a Takarékosság Hete

Hétfőn kezdődik a Takarékosság Hete

2015. október 30.
2 perc

Takarékosság Hete címmel szervez rendezvénysorozatot a takarékossági Világnaphoz kapcsolódva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Erste Bank, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Árkád Szeged Bevásárlóközpont jövő héten. A 2015. november 2-án, hétfőn induló 4 napos esemény középpontjában a gazdasági válságok demográfiai hatásai, a takarékosság és a tudatos fogyasztás állnak majd.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

takarekossag- A programok hétfőn 18 órakor egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődnek a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán. Ekkor Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, Szapáry György volt jegybank alelnök, Magyarország volt washingtoni nagykövete, Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Sándor György, a Központi Statisztikai Hivatal elnöki tanácsadója és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke vitatja meg nézeteit a válságok társadalmi és gazdasági hatásairól – mondta el Kovács Péter, az SZTE GTK általános dékánhelyettese az október 30-ai sajtótájékoztatón, amelyen a Takarékosság Hete elnevezésű rendezvénysorozatot ismertették a résztvevő intézmények képviselői.  


November 3-án, kedden előadássorozat kezdődik a Gazdaságtudományi Karon. Ennek fókuszában a vállalkozói kompetencia és pénzügyi kultúra áll. Az előadásokat Vilmányi Márton dékán, Kovács Péter, a kar általános dékánhelyettese, valamint Kosztopulosz Andreász egyetemi docens tartja. A témákat egy országos felmérés eredményei alapján veszik górcső alá.


November 4-én, szerdán az Árkád Bevásárlóközpontban rendezik meg a középiskolásoknak szóló Stats War II. Országos Statisztikai Verseny Döntőjét – ismertette Gazdag Dániel, az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpont igazgatója. A megmérettetésen 16 iskola képviselteti magát 4 fős csapatokkal. A gárdák egy statisztikai teljesítménytúrán mérik össze tudásukat: elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk.


takarekossag2


- Az utolsó napon, november 5-én, csütörtökön délután a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza ad otthont a Takarékosság Hetéhez kapcsolódó Példakép Alapítvánnyal közös programnak - tudtuk meg Tráserné Oláh Zsuzsannától. A CSMKIK titkára elmondta: a résztvevő vállalkozók a kamara, az alapítvány, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája (EEN) közös rendezvényén egyebek mellett arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy lehet-e vállalkozni a válság alatt? Az esemény célja a pozitív példák bemutatása példaképek, EEN követek és sikeres vállalkozásvezetők személyében. A témák a vállalkozói nehézségek leküzdéséről, a környezettudatosságról és a brandépítésről szólnak.

 

SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek