SZTE Info

Hétfőn kezdődik a Takarékosság Hete

Takarékosság Hete címmel szervez rendezvénysorozatot a takarékossági Világnaphoz kapcsolódva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Erste Bank, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Árkád Szeged Bevásárlóközpont jövő héten. A 2015. november 2-án, hétfőn induló 4 napos esemény középpontjában a gazdasági válságok demográfiai hatásai, a takarékosság és a tudatos fogyasztás állnak majd.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

takarekossag- A programok hétfőn 18 órakor egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődnek a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán. Ekkor Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, Szapáry György volt jegybank alelnök, Magyarország volt washingtoni nagykövete, Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Sándor György, a Központi Statisztikai Hivatal elnöki tanácsadója és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke vitatja meg nézeteit a válságok társadalmi és gazdasági hatásairól – mondta el Kovács Péter, az SZTE GTK általános dékánhelyettese az október 30-ai sajtótájékoztatón, amelyen a Takarékosság Hete elnevezésű rendezvénysorozatot ismertették a résztvevő intézmények képviselői.  


November 3-án, kedden előadássorozat kezdődik a Gazdaságtudományi Karon. Ennek fókuszában a vállalkozói kompetencia és pénzügyi kultúra áll. Az előadásokat Vilmányi Márton dékán, Kovács Péter, a kar általános dékánhelyettese, valamint Kosztopulosz Andreász egyetemi docens tartja. A témákat egy országos felmérés eredményei alapján veszik górcső alá.


November 4-én, szerdán az Árkád Bevásárlóközpontban rendezik meg a középiskolásoknak szóló Stats War II. Országos Statisztikai Verseny Döntőjét – ismertette Gazdag Dániel, az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpont igazgatója. A megmérettetésen 16 iskola képviselteti magát 4 fős csapatokkal. A gárdák egy statisztikai teljesítménytúrán mérik össze tudásukat: elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk.


takarekossag2


- Az utolsó napon, november 5-én, csütörtökön délután a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza ad otthont a Takarékosság Hetéhez kapcsolódó Példakép Alapítvánnyal közös programnak - tudtuk meg Tráserné Oláh Zsuzsannától. A CSMKIK titkára elmondta: a résztvevő vállalkozók a kamara, az alapítvány, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája (EEN) közös rendezvényén egyebek mellett arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy lehet-e vállalkozni a válság alatt? Az esemény célja a pozitív példák bemutatása példaképek, EEN követek és sikeres vállalkozásvezetők személyében. A témák a vállalkozói nehézségek leküzdéséről, a környezettudatosságról és a brandépítésről szólnak.

 

SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.