SZTE Info

Hétfőn kezdődik a Takarékosság Hete

Takarékosság Hete címmel szervez rendezvénysorozatot a takarékossági Világnaphoz kapcsolódva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH), a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az Erste Bank, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Árkád Szeged Bevásárlóközpont jövő héten. A 2015. november 2-án, hétfőn induló 4 napos esemény középpontjában a gazdasági válságok demográfiai hatásai, a takarékosság és a tudatos fogyasztás állnak majd.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

takarekossag- A programok hétfőn 18 órakor egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődnek a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi karán. Ekkor Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, Szapáry György volt jegybank alelnök, Magyarország volt washingtoni nagykövete, Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, Sándor György, a Központi Statisztikai Hivatal elnöki tanácsadója és Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke vitatja meg nézeteit a válságok társadalmi és gazdasági hatásairól – mondta el Kovács Péter, az SZTE GTK általános dékánhelyettese az október 30-ai sajtótájékoztatón, amelyen a Takarékosság Hete elnevezésű rendezvénysorozatot ismertették a résztvevő intézmények képviselői.  


November 3-án, kedden előadássorozat kezdődik a Gazdaságtudományi Karon. Ennek fókuszában a vállalkozói kompetencia és pénzügyi kultúra áll. Az előadásokat Vilmányi Márton dékán, Kovács Péter, a kar általános dékánhelyettese, valamint Kosztopulosz Andreász egyetemi docens tartja. A témákat egy országos felmérés eredményei alapján veszik górcső alá.


November 4-én, szerdán az Árkád Bevásárlóközpontban rendezik meg a középiskolásoknak szóló Stats War II. Országos Statisztikai Verseny Döntőjét – ismertette Gazdag Dániel, az ÁRKÁD Szeged Bevásárlóközpont igazgatója. A megmérettetésen 16 iskola képviselteti magát 4 fős csapatokkal. A gárdák egy statisztikai teljesítménytúrán mérik össze tudásukat: elméleti és gyakorlati feladatokat kell megoldaniuk.


takarekossag2


- Az utolsó napon, november 5-én, csütörtökön délután a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Székháza ad otthont a Takarékosság Hetéhez kapcsolódó Példakép Alapítvánnyal közös programnak - tudtuk meg Tráserné Oláh Zsuzsannától. A CSMKIK titkára elmondta: a résztvevő vállalkozók a kamara, az alapítvány, valamint az Enterprise Europe Network Dél-alföldi Irodája (EEN) közös rendezvényén egyebek mellett arra a kérdésre is választ kaphatunk, hogy lehet-e vállalkozni a válság alatt? Az esemény célja a pozitív példák bemutatása példaképek, EEN követek és sikeres vállalkozásvezetők személyében. A témák a vállalkozói nehézségek leküzdéséről, a környezettudatosságról és a brandépítésről szólnak.

 

SZTEinfó

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 23.
  10:00 - 12:30
  Prof. Dr. Borbás Anikó (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) Gyökös tioladdíciók telítetlen szénhidrátokon címmel és Prof. Dr. Herczegh Pál (DE GYTK Gyógyszerészi Kémiai Tanszék) előadása A teikoplanin származékoktól a triciklánókig: a közelmúlt terméséből címmel a SZAB Gyógyszerésztudományi Szakbizottság Gyógyszerkémiai és Gyógyszeranalitikai Munkabizottság, valamint az SZTE Gyógyszerkémiai Intézet programja.
 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/