SZTE Info

A Times Higher Education legfrissebb rangsorán az SZTE

Nyilvánosságra hozta 2015/2016-os rangsorát a Times Higher Education (THE). A brit szakfolyóirat listáján a Szegedi Tudományegyetem a 601-800. helyen szerepel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A világ 800 legjobb felsőoktatási intézményét rangsorolta idén a Times Higher Education. A lista összeállításánál 13 gondosan kalibrált mutatót alkalmaznak egy olyan átfogó és kiegyensúlyozott összehasonlítást alapul véve, mely megbízható hallgatóktól, oktatóktól, egyetemi vezetőktől, az ipar és kormány képviselőitől származnak. A 13 mutatót 5 csoportba – a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, az iparból származó jövedelem, és a nemzetköziesedés – sorolják. Az első három szempont 30-30%-os, az ipari bevétel 2,5%-os, a nemzetköziség pedig 7,5%-os súllyal számít be a teljes pontszámba.


A 2015/2016-os világrangsorra a neves angolszász egyetemek mellett a Szegedi Tudományegyetem is felkerült. A Tisza-parti universitas a 601-800. kategóriába jutott.


A teljes lista itt elérhető: THE

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *