Bezár

Hírarchívum

Zárókonferencia: Tudás-ipar igényeit kiszolgáló felsőoktatási szolgáltatások megalapozása a Dél-alföldi régióban

Zárókonferencia: Tudás-ipar igényeit kiszolgáló felsőoktatási szolgáltatások megalapozása a Dél-alföldi régióban

2015. október 30.
2 perc

2015. október 29-én zárul a TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0002 azonosító számú, „Tudás-ipar igényeit kiszolgáló felsőoktatási szolgáltatások megalapozása a Dél-Alföldi régióban” című projekt. A Szegedi Tudományegyetem és két konzorciumi partnere különböző tudás-alapú ipart támogató szolgáltatásokat fejlesztett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Összesen 298.352.830 Ft, száz százalékban vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el a Szegedi Tudományegyetem és két konzorciumi partnere – a Gál Ferenc Főiskola és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Az 5 fő alappillért –

  • a régió társadalmi fejlődésébe ágyazott jövőkutatási irányok megalapozása;
  • a régió társadalmi fejlődési igényeihez kapcsolódó felsőoktatási képzési szolgáltatások fejlesztése;
  • a közösségi főiskola regionális megvalósíthatóságának vizsgálata, közösségi főiskola regionális mintaprojektje tervezési, előkészítési feladatainak elvégzése;
  • a tudás-ipari fejlesztések alapjaként jelentkező lakossági szolgáltatási igények feltárása különös hangsúllyal a SMART CITY koncepciójába illeszkedő szolgáltatási igények feltárására;
  • valamint a tudásipar regionális fejlesztését szolgáló hálózatfejlesztés

– meghatározó projektet 7 hónap alatt valósították meg.

 

Az október 29-ei záró rendezvényen az összetett munkafolyamatokat, együttműködéseket és eredményeket értékelték. A projekt eredményeként megvalósult a regionális tudás-ipar versenyképességét befolyásoló folyamatok és alapvető jellemzők, feltárása és összegzése, és a versenyképes képzési kapacitások azonosítása, képzések tervezése a társadalmi műveltség, a környezeti fenntarthatóság, a gazdasági és jogi tudományterület és a tudománykommunikáció területén, valamint a közösségi főiskola lehetséges modelljének tudományos megalapozása, a felsőoktatás szerepének erősödése a smart city koncepciójában, valamint a tudás-ipar és felsőoktatás közötti intenzív hálózatépítési program megfogalmazása.

Fenti tevékenységek eredményeként teljesült a projekt eredeti célja a tudás-alapú ipart támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen, mely várhatóan hozzájárul a régió gazdaságának dinamizálásához.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek