Bezár

Hírarchívum

gtk_osztondij_kiemelt_nagy

Ösztöndíj a GTK legtehetségesebb hallgatóinak

Ösztöndíj a GTK legtehetségesebb hallgatóinak

2015. szeptember 13.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán - az alapítványi és vállalati partnerekkel való együttműködésnek köszönhetően - közel 140 hallgató mentesül részben vagy egészen az önköltség viselése alól. A közel 140 ösztöndíjast 2015. szeptember 11-én az SZTE GTK épületében köszöntötték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Immár negyedik éve segíti a vállalatok, vállalkozások és a gazdaságtudományi kar példaértékű együttműködése a szegedi tehetséges egyetemistákat. Az ösztöndíjrendszerben egyszerre érvényesülnek szociális és tehetséggondozó szempontok, ugyanakkor a támogatók leendő munkavállalóként is tekintenek a hallgatókra. Az ösztöndíjaknak köszönhetően a legjobbak és a legmotiváltabbak az anyagi támogatás mellett a vállalatok mentorálasát is élvezhetik, és diplomájukkal együtt gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodhatnak. A legtehetségesebbeket olyan szervezetek támogatják, mint a Csongrád megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a ContiTech Rubber Industrial Kft., az SZTE Alma Mater, a Coop Szeged Zrt., az Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft, az Ökonómia Alapítvány, a ForArea Kft., a Lapcom Kiadó Zrt., a Fundamenta Lakáskassza Zrt., a Rackhost Kft., a Proko Travel Kft. vagy a DAKK Zrt.


Tehetség és együttműködés ünnepe


 „Az ösztöndíjátadót ünnepként éljük meg a karon, ez a tehetség és a teljesítmény ünnepe. Az elmúlt években Önök bizonyítottak, van, aki középiskolai tanulmányaival, vannak, akik egyetemi tanulmányaikkal. Önök letettek valamit az asztalra” – köszöntötte a friss ösztöndíjasokat Vilmányi Márton. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar dékánja hangsúlyozta: teljesítményével valamennyi díjazott a GTK tanulóinak legjobb 10%-a között szerepel. Kiemelte: a kar ösztöndíjprogramjának meghirdetése óta, az alapszakos hallgatók közül minden félévben, vagyis hetedszer veheti át ösztöndíját Andó Judit Eszter, Kelemen Dóra, Péter Rita és Rácz Tamás Attila.

Az ösztöndíjátadó egyben a kooperáció ünnepe is, hiszen több mint 20 vállalati partner gondolja, hogy részt kell venni a felsőoktatásban, nem csupán az oktatásban, a kutatásban, hanem a tehetséggondozásban is – fogalmazott Vilmányi Márton. Hozzátette: nem létezik olyan jó felsőoktatás, amiben nem vesznek részt szorosan üzleti, alapítványi vagy más társadalmi partnerek. „Szerencsések vagyunk, hogy a tehetséggondozásban ilyen aktív a vállalati jelenlét. Ez a partnereink érdeme” – köszönte meg az együttműködést.


GTK_osztondij_atado_2015._szeptember_11_GE
Ösztöndíj a GTK legtehetségesebb hallgatóinak - GALÉRIA


Közel 140 díjazott


„A kar életében kiemelt szerepet tölt be a tehetséggondozás. A tehetséggondozás kapcsán elsősorban a versenyek jutnak eszükbe, de emellett számos rendezvényt biztosítunk a hallgatóknak arra, hogy megismerjenek céges problémákat, gyakorlati szakemberektől tanuljanak. Ma nem sak a verseny eredményekről, hanem a mindennapi eredményekről is megemlékezünk” – mondta Kovács Péter. Az SZTE GTK Tehetséggondozó Bizottsága elnökétől megtudtuk: a 2012-ben életre hívott program, indulásakor egyedülállónak számított az országban. A 2015-ös ünnepségen közel 140 hallgató kapott ösztöndíjat 23 vállalati és alapítványi partner együttműködésének köszönhetően. A díjazottak kiválasztásánál kiemelkedően fontosak a tanulmányi eredmények, az idegen nyelvismeret, a rátermettség és a problémamegoldó képesség is. Az ösztöndíjat már második alkalommal az angol nyelvű képzésben résztvevő külföldi hallgatók legjobbjainak is odaítélik.


Kihívás és jó ösztönző


Az elmúlt négy évben a GTK ösztöndíjrendszere bebizonyította létjogosultságát: a hallgatókat jobbnál jobb eredményekre sarkallja, a támogatók számára folyamatos visszaigazolást jelent a felsőoktatásban zajló szakmai munkáról, és nem utolsó sorban lehetőséget teremt a társadalmi szerepvállalásra.

Nem először nyerte el az ösztöndíjat Csiszár Nóra. „Ez már a hatodik félév, hogy átvehetem az oklevelet, egy félévet külföldi tanulmányokkal töltöttem. Mind a hat félév alatt szerencsésnek vallhattam magam, mert 100%-os támogatást nyertem el. Az évek során Vilmányi Márton dékán úr volt a mentorom, aki mindenben segítette a tanulmányaimat. Maximalistának tartom magam, emiatt nagy kihívást jelentett az ösztöndíj. Már a gimnázium után elhatároztam, hogy az egyetemet jól és értékesen akarom teljesíteni, hogy tényleg egy értékes diplomám legyen. Kihívás és nagyon jó ösztönző volt számomra az ösztöndíj. Túllendített mindig a nehéz időszakokon, a vizsgaidőszakokban is az motivált, hogy eljön majd az ösztöndíjátadó ünnepség” – mondta el portálunknak a gazdálkodás és menedzsment szakon végző lány.

 

SZTEinfo – Szöveg és kép: Gajzer Erzsébet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek