Bezár

Hírarchívum

sporttudomanyi_megallapodas_kiemelt_nagy

Sporttudományi megállapodást írt alá az SZTE és Szeged városa

Sporttudományi megállapodást írt alá az SZTE és Szeged városa

2015. szeptember 23.
2 perc

Új szintre emeli a város és a Szegedi Tudományegyetem közötti együttműködést az a sporttudományi megállapodás, amelyet szeptember 23-án írtak alá a városháza dísztermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- A Szegedi Tudományegyetemen elkötelezettek vagyunk az innováció iránt. Az elmúlt időszakban a sporttudomány területén vetettük meg még inkább a lábunkat. Hogy csak néhányat soroljak a most záruló projekt eredményei közül: képzési programokat és tananyagot fejlesztettünk, elindítottuk a sportorvosi ismeretek oktatását valamint a sportélettani PhD-képzést, sportirodát hoztunk létre az egyetemen, ezzel bővítve hallgatói szolgáltatásaink körét, élsportolóinknak mentorálási programot indítottunk, és a későbbiekben megalapítjuk az SZTE ÁOK Sportorvostani Tanszékét - hallottuk Martinek Tamástól. Az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese a „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” című pályázat ünnepélyes nemzetközi projektzáró konferenciáján beszélt a városháza dísztermében.


A rendezvényt projektzáró sajtótájékoztató előzte meg, amelyen sporttudományi stratégiai megállapodást írt alá Balogh László, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete, intézetvezető egyetemi docense és Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója.


Sporttudomanyi_megallapodas_2015._szeptember_23._BA
Sporttudományi megállapodást írt alá az SZTE és Szeged városa - GALÉRIA


- Sporttudományi intézetünk akkor működik jól, ha a kötelező oktatás, kutatás, pályázat, innováció, fejlesztés területen túl a régiót is segítjük - hangsúlyozta Balogh László. Kiemelte: a szabadidősporttól az iskolai testnevelésen át az élsportig a város és a régió minden sporttal, fizikai aktivitással, egészségmegőrzéssel kapcsolatos tevékenységében szerepet kell vállalniuk. Legyen szó a hallgatók bekapcsolódásáról a városi rendezvényekbe, közös kutatási programról, közös pályázatról vagy arról, hogy Szeged városa rendelkezzen sportstratégiával.


Az egyetemi docens köszönetet mondott Marsi István dékánnak, amiért támogatta a társadalmi szerepvállalást, az önkormányzattól Szentgyörgyi Pál sportért felelős alpolgármesternek és Joób Mártonnak, a városi Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elnökének.


A projektzáró konferencián többek között bemutatták a projekt keretében megvalósult sporttudományi képzés és tananyagfejlesztés eredményeit és szó esett a hallgatói sportszolgáltatások és szabadidősport fejlesztésekről is.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek