Bezár

Hírarchívum

SZTE– „SZeretnéd TE is?”

SZTE– „SZeretnéd TE is?”

2015. szeptember 29.
2 perc

Nyílt napok sorozata várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetemen 2015 novemberétől kezdve egészen 2016. januárjáig. A jövendőbeli hallgatók betekintést nyerhetnek a karok és diákjaik dolgos hétköznapjaiba és a tantermeken kívüli nagybetűs egyetemista létbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem minden kara – és maga az egyetem – is kinyitja kapuit leendő hallgatói előtt, hogy megválaszolja a szakválasztás és a felvételi kérdéseit. „Akár döntöttél már, akár még csak most kezdesz el körülnézni a felsőoktatás hatalmas piacán, hozzánk bátran jöhetsz: az SZTE 12 kara, több mint 200 szakja közül segítünk meglelni azt, amelyiket neked találták ki!” – kezdődik a középiskolásoknak szóló felhívás.

 

Itt elolvashatod, miért az SZTE?”

A legnagyobb rendezvény az összegyetemi nyílt nap lesz 2015. november 26-án és 2016. február 6-án. E napokon a karok mellett számos egyetemi szervezet, egység is bemutatkozik.

A középiskolások megtudhatják például, miben lehet segítségükre a Karrier Iroda, a Kulturális Iroda, miért fontos az egyetemisták számára a Hallgatói Szolgáltató Iroda és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Teljes képet kaphatnak az egyetemi nyelvtanulási, sportolási lehetőségekről, és felvonulnak a kollégiumok is. Feltehetik az általános felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseiket is a pontszámításról, a jelentkezési feltételekről, a felvi.hu használatáról.

„Ha érdekel a tavalyi SZTE Nyílt Nap, itt olvashatsz róla bővebben!” – javasolható a középiskolásoknak.

A kari nyílt napokon specifikusabb, az adott fakultás „életéhez”, házi szabályaihoz kapcsolódó kérdésekre adnak választ az ott dolgozók és tanulók. Megmutatják, milyen tudományos kutatások folynak éppen, az érdeklődők találkozhatnak hallgatókkal, oktatókkal. Megtudhatják tőlük, mennyi gyakorlatot, vizsgát kell teljesíteni, vagy azt, hogy milyen órái lesznek annak, aki oda jelentkezik.

„Ha már most szeretnél belepillantani a karok életébe, itt találsz kari bemutatkozó filmeket.”

Az Szegedi Tudományegyetem központi és a kari nyílt napjainak listáját itt megtalálható.

Emellett folyamatosan frissülő egyetemi híreivel és programajánlóival vár minden jelentkezőt az SZTE Hírportál!

SZTEInfo – Sz. A.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek