Bezár

Hírarchívum

Bölcsész Szabadegyetem szeptembertől az SZTE-n

Bölcsész Szabadegyetem szeptembertől az SZTE-n

2016. augusztus 26.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar 2016 szeptemberétől indítja Bölcsész Szabadegyetem programját: 21 egyetemi kurzust kínálnak az érdeklődő nem egyetemi polgároknak. Az idei tanév kezdetétől két nagy oktatási terület a "Filozófia, Művészettörténet és Irodalom", valamint a "Történelem és Kultúrtörténet" kurzusai közül választhatnak a jelentkezők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szabadegyetemek intézménye országhatárainkon túl jól ismert, sokan járnak nyitott egyetemi előadásokra Franciaországban, Németországban vagy Svájcban. Magyarországon kevés az ilyen lehetőség, ezért érezte szükségét a szegedi bölcsészkar, hogy megnyissa kapuit az érdeklődő, tudásra vágyó szegediek előtt. A Bölcsész Szabadegyetem előadásaira várnak mindenkit, aki érdeklődik a történelem titkai iránt, akit érdekel az irodalom története és elmélete, aki szeretne ismereteket szerezni a bölcselet nagyjairól, vagy eligazodni a művészettörténet korszakai között.

 

A kurzusokon szó lesz a magyar politikai kultúra történetéről, néprajzról, a futball és politika 20. századi szociológiai kérdéseiről. Az előadások közt olyan témák találhatók, mint az általános filozófia- és művészettörténet, a magyar könyvkiadás, a sátán az irodalomban és a képzőművészetben, az antropológia és kulturális örökség, az ókori civilizációk, néprajzi és antropológiai filmek vagy épp Szeged nyelve régen és ma.

 

A jelentkezők világszínvonalú oktatás részesei lehetnek, hiszen Közép-Európa egyik legjobb egyetemén tanulhatnak, amely a legfrissebb QS Ranking alapján 7 tudományágban is a világ legjobbjai közé tartozik. Emellett olyan szegedi tudósoktól tanulhatnak, akiket a világ minden táján ismernek és elismernek, számos ország egyetemien tartanak kurzusokat, végeznek kutatásokat.

 

Az SZTE Bölcsészettudományi Kar a kurzusok igazolt látogatása esetén oklevéllel tanúsítja azok teljesítését. A térítéses kurzusokra 2016. szeptember 12-ig lehet jelentkezni.

 

A programról és a jelentkezésről bővebb információ itt. A kurzusok és a program részletes leírása itt érhető el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek