SZTE Info

golyatabor_honlap1

Összegyetemi Gólyatábor - Rektori Szünet az elsőéves hallgatók számára

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2016. szeptember 8-10. között szervezi meg a The Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábort. Erre figyelemmel az SZTE rektora rektori (oktatási) szünetet engedélyez 2016. szeptember 9-re (péntekre), a nappali tagozatos elsőéves hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Igazi zenei fesztivál várja a szórakozni vágyókat, idén nem csak hazai, hanem nemzetközileg is ismert fellépők veszik birtokba az Összegyetemi Gólyatábor színpadát a szegedi Partfürdőn. A rendezvény kapui mindenki számára nyitottak, így együtt szórakozhat egyetemista és nem egyetemista egyaránt.


„A fellépőgárda összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő programot.” - mondta Patai Ádám, az EHÖK sajtófőnöke. Három színpad várja majd a fesztiválozókat a partfürdőn; a nagyszínpadon többek között a brit X-faktor győztes James Arthur, az ausztrál Pendulum Dj Set & Verse és a szintén brit Sigma Dj Set lép fel, a magyar zenekarok közül pedig, a teljesség igénye nélkül, a Brains-t, a Kiscsillagot, a Bohemian Betyars-t vagy épp a Supernem-et érdemes megemlíteni.


A 90-es évek zenéinek szerelmesei szintén ne keseredjenek el, hiszen külön sátor kap helyett ezen műfaj kedvelőinek. Az „I Love Retro” keretein belül az Animal Cannibals, DJ Dominique, a Desperado, a Splash, a Happy Gang vagy épp Csordás Tibi (Fiesta) koncertjén bulizhatnak az érdeklődők.


„Az idei év egyik újítása a harmadik sátor, az úgynevezett kultúrblokk.” - tette hozzá Lukács Levente, az EHÖK Rendezvényszervező Bizottságának elnöke, a rendezvény főszervezője. A kultúrblokkban mindhárom este egy-egy, egymástól teljesen különböző műfaj képviselteti magát. A nyitónapon Rozsdamaró Táncház, a másodikon Salsa est, a zárónapon pedig Jampec Party pezsdíti majd fel az amúgy is kiválónak ígérkező rendezvényt.


Jegyvásárlási és további információk az esemény Facebook oldalán, a rendezvény Facebook eseményén, illetve a Jate Klub honlapján.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. december 06.

kiemelt_Dux_Laszlo

Biológia, kémia és fizika tantárgyból, valamint a Nobel-díjas rektor életéből, munkásságából áll össze évről évre az egyre népszerűbb SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny kérdéssora. A zsűri elnökével, prof. Dr. Dux László tanszékvezető egyetemi tanárral a Szent-Györgyi-örökségről és a középiskolások versenyéről beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 2. 08:00 - 31. 19:00
  Az SZTE Klebelsberg Könyvtár rendezvénye a Prof. Dr. Németh András (SZTE ÁOK) emlékére rendezett tárlat. További információ az SZTE Hírportálján: http://www.u-szeged.hu/sztehirek/2017-november/kiallitas-dr-nemeth
 • január 17.
  13:00 - 16:30
  Az új évben is folytatódik a Mentor(h)áló Klub – ismét vadonatúj programmal várják az érdeklődőket! A klubfoglalkozás alkalmával a vendégek részt vehetnek a Lehet egy lappal több? c. játékos matematikai program bemutatásán – a foglalkozás szervezője a Mentor(h)áló egyik legaktívabb köznevelési partnerintézménye, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola! A foglalkozáson való részvétel továbbra is ingyenes. További információ:http://www.jgypk.hu/mentorhalo/lehet-egy-lappal-tobb/
 • január 17.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségeket bemutató sorozat főszereplője: Paluch-Kujáni Yvett. Az SZTE Bölcsészettudományi Kar régészhallgatójának érdeklődése igen szerteágazó: az ásatásokon és a kutatómunkában az ókori barbár népek hitvilágát és gazdálkodását kutatja a Kárpát-medencében és a keleti területeken egyaránt. A Sófi-ösztöndíjas fiatallal Szalay István matematikus (SZTE JGYPK), a Közéleti Kávéház Egyesület kuratóriumi elnöke beszélget.
 • január 18. 10:00 - 20. 17:00
 • január 18. 10:00 - 19. 18:00
  A Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportja tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Számítógépes Nyelvészeti Konferenciát. A konferencia a nyelvtechnológia területén végzett kutatások és eredményeik ismertetésének ad otthont. Fõ célja az elvégzett vagy folyamatban lévõ kutatások és fejlesztések legaktuálisabb eredményeinek bemutatása, de lehetõség nyílik hallgatói projektek, ill. a nyelvtechnológia ipari alkalmazásainak ismertetésére is. További információ: http://rgai.inf.u-szeged.hu/index.php?lang=hu&page=mszny2018