SZTE Info

golyatabor_honlap1

Összegyetemi Gólyatábor - Rektori Szünet az elsőéves hallgatók számára

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2016. szeptember 8-10. között szervezi meg a The Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábort. Erre figyelemmel az SZTE rektora rektori (oktatási) szünetet engedélyez 2016. szeptember 9-re (péntekre), a nappali tagozatos elsőéves hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Igazi zenei fesztivál várja a szórakozni vágyókat, idén nem csak hazai, hanem nemzetközileg is ismert fellépők veszik birtokba az Összegyetemi Gólyatábor színpadát a szegedi Partfürdőn. A rendezvény kapui mindenki számára nyitottak, így együtt szórakozhat egyetemista és nem egyetemista egyaránt.


„A fellépőgárda összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő programot.” - mondta Patai Ádám, az EHÖK sajtófőnöke. Három színpad várja majd a fesztiválozókat a partfürdőn; a nagyszínpadon többek között a brit X-faktor győztes James Arthur, az ausztrál Pendulum Dj Set & Verse és a szintén brit Sigma Dj Set lép fel, a magyar zenekarok közül pedig, a teljesség igénye nélkül, a Brains-t, a Kiscsillagot, a Bohemian Betyars-t vagy épp a Supernem-et érdemes megemlíteni.


A 90-es évek zenéinek szerelmesei szintén ne keseredjenek el, hiszen külön sátor kap helyett ezen műfaj kedvelőinek. Az „I Love Retro” keretein belül az Animal Cannibals, DJ Dominique, a Desperado, a Splash, a Happy Gang vagy épp Csordás Tibi (Fiesta) koncertjén bulizhatnak az érdeklődők.


„Az idei év egyik újítása a harmadik sátor, az úgynevezett kultúrblokk.” - tette hozzá Lukács Levente, az EHÖK Rendezvényszervező Bizottságának elnöke, a rendezvény főszervezője. A kultúrblokkban mindhárom este egy-egy, egymástól teljesen különböző műfaj képviselteti magát. A nyitónapon Rozsdamaró Táncház, a másodikon Salsa est, a zárónapon pedig Jampec Party pezsdíti majd fel az amúgy is kiválónak ígérkező rendezvényt.


Jegyvásárlási és további információk az esemény Facebook oldalán, a rendezvény Facebook eseményén, illetve a Jate Klub honlapján.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 22.
  11:00 - 13:00
 • március 22.
  15:00 - 17:00
  A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem közös programján megjelenteket köszönti: a Nobel-díjas bert Sakmann, valamint Varró András professzor (SZTE). Hegyi Péter professzor bemutatja a SZEGEDI TUDÓS AKADÉMIÁT (SZTA), valamint annak középiskolai programja. Buzsáki György (Brain Prize 2011, a New York Egyetem Idegtudományi Intézetének professzora) előadásának címe: A KOGNITÍV TEVÉKENYSÉG MOTORIKUS EREDETE. Előtte Buzsáki Györgyöt bemutatja a vele együtt dolgozó Berényi Antal (SZTE).
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az SZTE A Bölcsészettudományi Kar Choreomundus csapata bepillantott Szeged táncéletébe. Az élményeikről kiállítást készítettek.
 • március 22.
  17:00 - 18:30
  Az American Corner Szeged első programjaként a pennsylvaniai Arcadia Egyetem afroamerikai irodalommal és kultúrával foglalkozó oktatója, Dr. Kalenda Eaton tart előadást a Nők Történelmi Hónapja alkalmából. Az előadás angol nyelvű, a részvétel ingyenes. Az előadó az SZTE-BTK Amerikanisztika Tanszékének meghívására érkezik Szegedre.