SZTE Info

golyatabor_honlap1

Összegyetemi Gólyatábor - Rektori Szünet az elsőéves hallgatók számára

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2016. szeptember 8-10. között szervezi meg a The Welcome Camp – Összegyetemi Gólyatábort. Erre figyelemmel az SZTE rektora rektori (oktatási) szünetet engedélyez 2016. szeptember 9-re (péntekre), a nappali tagozatos elsőéves hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Igazi zenei fesztivál várja a szórakozni vágyókat, idén nem csak hazai, hanem nemzetközileg is ismert fellépők veszik birtokba az Összegyetemi Gólyatábor színpadát a szegedi Partfürdőn. A rendezvény kapui mindenki számára nyitottak, így együtt szórakozhat egyetemista és nem egyetemista egyaránt.


„A fellépőgárda összeállítása során a szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a számára kikapcsolódást jelentő programot.” - mondta Patai Ádám, az EHÖK sajtófőnöke. Három színpad várja majd a fesztiválozókat a partfürdőn; a nagyszínpadon többek között a brit X-faktor győztes James Arthur, az ausztrál Pendulum Dj Set & Verse és a szintén brit Sigma Dj Set lép fel, a magyar zenekarok közül pedig, a teljesség igénye nélkül, a Brains-t, a Kiscsillagot, a Bohemian Betyars-t vagy épp a Supernem-et érdemes megemlíteni.


A 90-es évek zenéinek szerelmesei szintén ne keseredjenek el, hiszen külön sátor kap helyett ezen műfaj kedvelőinek. Az „I Love Retro” keretein belül az Animal Cannibals, DJ Dominique, a Desperado, a Splash, a Happy Gang vagy épp Csordás Tibi (Fiesta) koncertjén bulizhatnak az érdeklődők.


„Az idei év egyik újítása a harmadik sátor, az úgynevezett kultúrblokk.” - tette hozzá Lukács Levente, az EHÖK Rendezvényszervező Bizottságának elnöke, a rendezvény főszervezője. A kultúrblokkban mindhárom este egy-egy, egymástól teljesen különböző műfaj képviselteti magát. A nyitónapon Rozsdamaró Táncház, a másodikon Salsa est, a zárónapon pedig Jampec Party pezsdíti majd fel az amúgy is kiválónak ígérkező rendezvényt.


Jegyvásárlási és további információk az esemény Facebook oldalán, a rendezvény Facebook eseményén, illetve a Jate Klub honlapján.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 13. 17:00 - december 31. 18:00
  Gyenes Kálmán a Délmagyarország fotósaként hosszú éveken keresztül örökítette meg nemcsak Szeged, hanem Csongrád megye mindennapjait is, emellett számtalan felvételt készített szeretett Erdélyérôl is. A tárlaton a nem régen elhunyt fotómûvész alkotásaiból mutatunk be egy olyan válogatást, melyen megjelennek a sportversenyek izgalmai, a rendszerváltás legendás pillanatai vagy éppen Tarján panelépületeinek szépségei is. A kiállítás megtekinthetô december 31-ig, naponta 10.00–18.00 óráig.
 • október 17. 16:00 - november 17. 20:00
  Az 1956-ra, a szegedi egyetemen megalakult MEFESZ-re emlékező kiállítást az SZTE Klebelsberg Könyvtár szervezi.