Bezár

Hírarchívum

SZTE Egyetemi Negyed a Szegedi Ifjúsági Napokon

SZTE Egyetemi Negyed a Szegedi Ifjúsági Napokon

2016. augusztus 03.
4 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén is kiköltözik a SZIN-re! Az ország nyárzáró zenei fesztiválján az SZTE Egyetemi Negyedben a karok és az egyetem egységei minden eddiginél több és izgalmasabb programot kínálnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ország egyik legnépszerűbb egyeteme idén is jelen lesz az ország egyik legnépszerűbb fesztiválján: a Partfürdőre költözik a Szegedi Tudományegyetem augusztus 24. és 28. között. A fiatalokat fogorvosi szűrés, játék, kvíz, sportprogramok, pályaorientációs teszt, ígéretfa várja a Szegedi Ifjúsági Napokon, az SZTE Egyetemi Negyedben, közvetlenül a JATE-Burn sátor mellett. A kitelepülő egységek mellett, az említett sátorban országosan ismert előadók és egyetemünk oktatói délutánonként – de még a koncertek kezdete előtt – szabadegyetemet is tartanak az érdeklődő ifjaknak.

 

A Fogorvostudományi Kar hallgatói fogászati szűrésre várják a SZIN-ezőket a Partfürdőn kialakított rendelőben. A hallgatók a vizsgálaton túl jó tanácsokkal is ellátják a fiatalokat a dentálhigiénéről és a helyes fogápolásról.

 

A Gazdaságtudományi Kar gazdasági jellegű játékokat visz a Partfürdőre: a fiatalok Monopolyzhatnak és játszhatnak márkafelismerő játékot is.

 

A Zeneművészeti Kar hallgatói tanévkezdés előtt még pihentetik a komolyzenei klasszikusokat. A könnyűzenei repertoár legjavát viszont megosztják a SZIN lakóival. Elhangzanak könnyű nyárias hangulatú darabok, népszerű jazz standard-ek átiratai zongorára és rézfúvósokra. Minden nap 17.00-17.30 között az SZTE negyednél. A Hallgatói Önkormányzatok színes installációkkal és programokkal várják a nagyérdeműt. Többek között az ÁJTK HÖK-el perszimulációban és jogi kvízben vehetnek részt, a TTIK HÖK közreműködésével kémiai kísérleteknek lehetnek tanúi, megismerhetik a GTK HÖK medvéjét és a JGYPK HÖK pedig gondoskodik a fittségért, az óránkénti tornával.

 

A Bölcsészettudományi Kar és a BTK HÖK személyiségteszttel várja a látogatókat, akik kitölthetnek műveltségi tesztet is. Bemutatkozik a kommunikáció tanszék, lesz mandalaszínezés, bölcsész activity, a vállalkozó kedvűek pedig összeírhatják irodalmi, filmes és művészeti bakancslistájukat. Természetesen a már nagy hírnévnek örvendő BTK filmklub sem maradhat az auditórium maximum területén belül, a JATE sátorban déltől filmvetítés várja a nagyérdeműt.

 

Az egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ önismereti tesztekkel és beszélgetésekkel, tanulási hatékonyságot vizsgáló tesztekkel, logikai játékokkal várja az érdeklődőket. A fogyatékossággal élő hallgatóknak szóló szolgáltatásokról, tréningekről is tájékoztatják a hozzájuk betérő hallgatókat,akik öt alkalmasa ingyenes tanácsadáson is részt vehetnek, és igénybe vehetik az online tanácsadást is.

 

Az SZTE Frankofón Egyetemi Központ a francia eredetű pétanque játékkal ismertetik meg a SZIN közönségét, emellett lesz magyar nyelvű teszt a francia nyelvvel és a Frankofóniával kapcsolatban, valamint nyelvi ügyességi feladatok: a francia nyelv szépségeivel való megismerkedés egyik szórakoztató módja ugyanis a nyelvi fejtörő. Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a központ tevékenységéről és a bölcsészkaron működő francia nyelvű képzésekről is. A központ és programjai pénteken és szombaton érhetőek el a fesztiválon.

 

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár játékában a jengához hasonlóan a könyvtár épületét kell minél magasabbra építeni. Memóriajátékok főszereplői az irodalmi Nobel-díjasok. A könyves origami során régi könyvlapokból lehet papírcsodákat hajtogatni, a modern römi szintén az irodalom világába kalauzol. Az ügyes kezek könyvborítókat újrahasznosítva készíthetnek montázsokat.

 

Az ország legzöldebb egyetemén működő József Attila Tanulmányi és Információs Központ - mint az egyetem zöld szíve - az egészséges életmód, sport és környezetbarát technológiák jegyében várja a látogatóit memóriajátékkal, SZTE TIK appal, ígéretfával, zöld kvízzel és sport programokkal.

 

Az SZTE Karrier Iroda standjánál online pályaorientációs teszt tölthető ki, és lesz sok játék: zsákbamacska, montázs, sportprogramok. Az érdeklődők útravalót is vihetnek magukkal. Továbbá egy hatalmas táblára felírhatják azokat a vágyaikat, álmaikat, amelyeket a végzésig szeretnének megvalósítani.

 

Az ÁJTK-n működő Europe Direct Szeged európai uniós információs iroda az érdeklődőket az európai unióval kapcsolatos kiadványokkal, játékokkal és nyereményekkel várja szerdán és csütörtökön. Lesz Ki kicsoda?, klíma-kvíz, fővároskereső játék és EU-kvíz is. A feladatokat jól teljesítők között naponta négy ajándékcsomagot sorsolnak ki, csütörtökön 18.00 órakor pedig egy 15.000 forintos könyvutalvány is gazdára talál a korábbi helyes megfejtők között. Emellett mindenki beírhatja a véleményét az Üzenem az EU-nak elnevezésű vendégkönyvbe.

 

A Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete és a SZTE ÁOK HÖK BMI-, vérnyomás- és CO-méréssel várja a látogatókat, felvilágosítást tartanak a dohányzás, az alkohol és a droghasználat hatásairól, a biztonságos nemi érintkezésről, óvszert osztanak, és megtanítják az újraélesztés és elsősegély alapvető fogásairól.

A SZIN idejére kiköltözik a Szegedi Egyetemi Rádió (SZER) is a partfürdőre, akik folyamatosan sugározzák majd a jobbnál jobb zenéket és beszámolnak a fesztivál aktualitásairól. Nem kell meglepődni, ha néhány legendás muzsikus is a mikrofonhoz ül, egy-egy interjú erejéig.

 

Az Aquarius SZTE Motorsport, azaz a Szegedi Tudományegyetem formula student csapata is jelen lesz, bemutatva a legújabb eredményeiket és a lehetőségeket, amelyek a motorsportok szerelmeseit várják ebben a kreatív csapatban.

 

A kíváncsiskodók ellátogathatnak a Welcome Camp – Összegyetemi gólyatábor standjához, ahol a különböző játékok során számtalan nyeremény talál gazdára, sőt a legszerencsésebbek fesztiválbérletet is nyerhetnek.


Szöveg: SZTEinfo

Fotó: SZIN/Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek