Bezár

Hírarchívum

enekkar_foto

Adventi jótékonysági koncert a Bohócdoktorokért

Adventi jótékonysági koncert a Bohócdoktorokért

2016. december 06.
1 perc

Az SZTE Argenteus Vegyeskara hagyományosan minden évben adventkor jótékonysági koncertet szervez, amelynek teljes bevételéből egy kiválasztott alapítvány munkáját támogatja. Idén a szegedi Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorai lettek a kiválasztottak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának 1963-ban alakult Argenteus Vegyeskara, Dr. Kovács Gábor főiskolai docens vezetésével idén is adventi jótékonysági koncertet szervez. Az esemény bevételéből ezúttal a Mosolykommandó Alapítvány munkáját segítenék.


A Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktorai heti rendszerességgel látogatnak gyermekkórházakat, visszatérő vendégek többek között a Szegedi Gyermekklinikán. Vidámságközpontú terápiás programjuk révén évente sok száz kisgyermek mentális gyógyulásában segédkeznek.


IMG_3834


- Bohócdoktoraink a nevettetés specialistái, megjelenésük, kommunikációjuk professzionálisan kidolgozott tematikára épül, magas szintű improvizatív készséggel – mondta el Fődi Brigi, az alapítvány elnöke, akitől megtudtuk: a legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia segít a kis betegeknek szembenézi a kórházi léttel kapcsolatos félelmeikkel. A vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit.

A koncert 2016. december 13-án este 18:00 órakor kezdődik az Alsóvárosi Kultúrházban. (Szeged, Rákóczi u. 1.) A belépődíj 500 Ft. Az est teljes bevételét a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorainak adományozzák.


Az Alapítvány további programjairól, tevékenységeiről részletes beszámolókat Facebook oldalukon is olvashatnak.


SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek