Bezár

Hírarchívum

Ismét téli szünet a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét téli szünet a Szegedi Tudományegyetemen

2016. december 21.
2 perc

Az energiatakarékosság jegyében idén is téli szünetet tart a Szegedi Tudományegyetem. Az intézmény épületei nagy részét bezárja 2016. december 24. és 2017. január 1. között, azonban ekkor is működnek az SZTE egészségügyi vagy közoktatási feladatokat ellátó egységei. A szegedi egyetemen 2017. január 2-án, hétfőn a szokásos rend szerint indul újra az élet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem a fűtéssel, az áram- és vízfogyasztással úgy is takarékoskodik, hogy 2012 óta évvégi téli szünetet tart.


Az ország "legzöldebb egyeteme", az SZTE 2016. december 24-től - 2017. január 1-ig épületeit bezárja, működésüket szünetelteti, kivéve az intézmény azon egységeit, ahol egészségügyi vagy közoktatási feladatot látnak el. A téli üzemszünet napjaiban szabadságukat töltik az SZTE munkatársai, kivéve az egészségügyben dolgozókat. Az egyetemi téli szünet időszakába tartozó 4 munkanapra vizsgát sem hirdettek: a vizsgaidőszakról, a vizsgáztatásról és a kollégiumok bezárásának rendjéről külön tájékoztatták az érintetteket.


A december végi és január eleji időszakban – az egészségügyi, klinikai épületek kivételével – a bezárt épületekben a fűtést 10 fokra mérséklik, de - mivel az ott dolgozók szabadságukat töltik - csökken az áram- és vízfogyasztás is.

 

Az SZTE egységei közül például az SZTE Klebelsberg Könyvtár 2016. december 23-án pénteken 16 órakor bezár és legközelebb 2017. január 2-án 8 órakor nyit ki. Ez idő alatt könyvek visszavételére semmilyen lehetőség sincs, kölcsönzési határidőt ezekre a napokra nem adnak. Az egyetemi bibliotéka kéri olvasóit, hogy a korábban lejáró kölcsönzéseiket időben rendezzék, mert a késedelmi díj számlálása a bezárás alatt is folytatódik.

 

Az SZTE egységei 2017. január 2-án, hétfőn kezdik meg téli szünet utáni működésüket.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek