Bezár

Hírarchívum

Kiemelt_TTIK_naptar

Egész évben kiválóak: a hallgatók a főszereplők az SZTE TTIK falinaptárán

Egész évben kiválóak: a hallgatók a főszereplők az SZTE TTIK falinaptárán

2016. február 23.
3 perc

Diákbarát falinaptárt készített a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar. Az SZTE TTIK 12 hónapon át friss kiadványán a doktorandusz és mesterszakos hallgatók mellett helyet kaptak a még csak az alapszakot végző, de már tanulmányi sikereket elérő fiatalokkal kapcsolatos információk is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE TTIK 2016. évi falinaptára a kari és a hallgatói élet sokszínűségét jeleníti meg. Kik kerülhettek az SZTE TTIK 2016-os kiadványának az oldalaira? Azt intézmények és tanszékek által javasolt hallgatók közül választottak tizenkettőt. A naptár összeállításáról az SZTE TTIK Közkapcsolati Bizottság, a kar intézeteinek képviselői, valamint a közkapcsolati dékánhelyettes, Horváth Dezső döntött. Vass Károly kapta lencsevégre a szakmai és a szabadidős tevékenységüket is bemutató hallgatókat.


A 13 közül 3


Az ott bemutatott 13 fiatal közül például Juhász Koppány Leventéről, az SZTE Környezettudományi Doktori Iskola II. évfolyamos hallgatójáról már szakmai eredményeit sorra véve is azt gondolhatnánk, hogy a határ számára a csillagos ég! Nem tévedünk nagyot ezzel a kijelentéssel. Bár űrhajós nem lehetett, szabadidejét egy különleges szerkezet, az úgynevezett holdrover építésének szenteli, mellyel nem titkolt szándéka: "Nyomot hagyjon a Hold porában".

Az SZTE Biológiai Intézet labirintusain túl – többek között – a Nyugat-Szaharai sivatagot, valamint a Kaukázus gleccsereit is bejárta Tölgyesi Csaba. Az SZTE Biológus Doktori Iskola III. évfolyamos hallgatója ugyanis nem csupán a világ mikro- de makro kiterjedésében is a természet csodáit tanulmányozza..

Az evezésben is kitűnik Bálint Sára vegyész mesterszakos hallgató. Mert nem csupán a vegyszereket és oldatokat elegyíti sikeresen, amit – többek között – az OTDK-n elért 1. helyezése is bizonyít. Az üvegbot és pipetta mellett az evező lapátot is eredményesen forgatja kezében: már az U23-as Világbajnokságot is megjárta, ahol az igen rangos 6. és 8. helyezést érte el.


TTIK_naptar


Illusztráció a karról


A falinaptár legfőbb feladata, hogy az SZTE TTIK életét jelenlegi és volt hallgatók tevékenységén keresztül pillanatképekben mutassa.

A 2016-os naptár a negyedik olyan kiadvány, amelynek központi témája a diákság. A legutóbbi naptárban azokra a hallgatókra fókuszáltak, akik a saját szakterületükön kiemelkedő munkát végeznek, miközben a szabadidős tevékenységük is érdekes. Így a laboratóriumokról, vagy a laboreszközökről készült fotók helyett az intézményhez köthető személyek lettek a főszereplők. Az SZTE TTIK első ilyen falinaptára 2011-ben készült. Akkor a tanulmányaikban kiemelkedő hallgatókat, 2015-ben pedig az SZTE TTIK-n végzett, mára komoly pozíciót betöltő egykori diákokat mutatták be – tudtuk meg Csernus Edinától, az SZTE TTIK dékáni hivatal közkapcsolati referensétől.


Ajándékért támogatás


Megvenni nem lehet a „természettudós palánták” falinaptárát, ugyanis kereskedelmi forgalomba nem kerülhet a pályázati pénzforrásból elkészített kiadvány. Az SZTE TTIK diákbarát naptárát a szegedi egyetem és 12 karának vezetői, az intézmény központi egységei mellett öregdiákok kaphatták meg. Megtudtuk: az ajándékért cserébe köszönettel fogadják az SZTE TTIK öregdiák alapítványán keresztül érkező adományokat.

Mi várható jövőre? A 2017. évi kiadványt tervezik, még tart az ötletbörze.


A SZTE TTIK korábbi években kiadott falinaptárai itt érhetők el:

http://www.sci.u-szeged.hu/karunkrol/kiadvanyok-logok/falinaptarak


SZTEinfo – Litauszki Ágnes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek