Bezár

Hírarchívum

kiemelt_eu_karrierlehetosegek_eloadas

Szakképzett, több nyelvet beszélő fiatalokat vár az EU

Szakképzett, több nyelvet beszélő fiatalokat vár az EU

2016. február 28.
2 perc

Az európai uniós karrierlehetőségekről tartottak előadást csütörtökön a jogi karon. A hallgatók megismerhették a kiválasztási rendszert valamint az EU intézményrendszerét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Minden tagállamnak, ugyanakkor az uniónak is érdeke, hogy a legjobb szakértők dolgozzanak az uniós intézményekben - hangzott el csütörtökön a jogi karon szervezett előadáson, amelyen az érdeklődő hallgatók az uniós karrierlehetőségeket ismerhették meg. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett előadást Prof. Dr. Trócsányi László, az NRTI igazgatója nyitotta meg, aki hangsúlyozta: ezúttal is az SZTE oktatójaként is van jelen az eseményen.

Dr. Zupkó Gábor az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője az euroszkepticizmus mellett arról is beszélt, hogy bár vannak viták a közösségen belül, az uniós tagság megkerülhetetlen Magyarország számára is. Ezt követően arra világított rá, hogy az unió kiszámítható és biztos karrierlehetőséget nyújt a jól felkészült, több nyelvet beszélő diplomások számára, akik akár gyakornokként is elkezdhetik munkájukat az egyes intézményekben.


AJTK-_Unios_karrier_lehetosegek_eloadas_2016
A rendezvényen készült képek itt megtekinthetőek.


Czeti András a brüsszeli EU Állandó Képviselet munkatársa arról beszélt, hogy milyen felvételi követelményeknek kell megfelelni, hogyan folyik a kiválasztás.

Az Európai Unió több mint 52 ezer főt foglalkoztat, az uniós tisztviselők - az úgynevezett eurokratákat - az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) végzi. Online lehet jelentkezni, és a felvételi folyamat végén a sikeresen pályázók felkerülnek arra a szakértői listára, amelyről a tagállamok uniós intézményeik számára kiválaszthatják a szakértőket. A foglalkoztatás lehet határozott vagy határozatlan idejű.

 

A hallgatók a felvételi eljárás sikeres teljesítéséhez is kaptak tanácsokat.

 

SZTE-Info

Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium Külkapcsolati Koordinációs Főosztály

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek