Bezár

Hírarchívum

Felvételi előkészítő tábort szervez az SZTE EHÖK

Felvételi előkészítő tábort szervez az SZTE EHÖK

2016. január 26.
2 perc

Nyolc tantárgyból szervez felvételi előkészítő tábort március 23 és 28 között az SZTE EHÖK. A tanfolyam végén emelt szintű próbaérettségit tehetnek a résztvevők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Junior+ néven három éve szervez egyetemi felvételi előkészítő programot az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. A projekt célja, hogy egyetemi oktatók, doktoranduszok és a legkiválóbb mesterszakos hallgatók bevonásával minél több végzős középiskolást készítsenek fel az emelt szintű érettségire a lehető legtöbb tantárgyból – mondta el Farkas Dorina, az EHÖK Külügyi Bizottságának elnöke, a felvételi előkészítő program főszervezője.


A program két alappilléren nyugszik: első részét egy, az emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyam képezi, mely már javában zajlik. A tanfolyam tavaly novemberben kezdődött és hasonlóan egy levelező képzéshez, az oktatás szombatonként zajlik, egészen március közepéig. A Külügyi Bizottság elnöke elmondta, évről-évre egyre több diákot sikerül bevonni a programba. Jelenleg körülbelül 70-en készülnek biológia, kémia, fizika, angol nyelv, történelem, matematika, valamint magyar nyelv és irodalom tantárgyakból. Különösen népszerű a tanfolyam a vajdasági végzős középiskolások körében, hiszen a két ország oktatási rendszere, így az érettségi követelmények is nagyban eltérnek egymástól.


"A Junior+ második részét a tanfolyamot követő tábor képezi, melyet 2016. március 23 és 28 között szerveznek. Egy héten keresztül, kis létszámú csoportokban, az órák után egyéni konzultáció mellett készülnek intenzíven a résztvevők az emelt szintű érettségire. A tábor díja 24000 Ft, mely magába foglalja a szállás, a napi háromszori étkezés, valamint az oktatás költségeit.

Mivel egyes tantárgyak esetében, mint például a kémia, kísérletek is a követelményrendszer részét képezik, a táborlakók laborban is gyakorolhatnak. A tábor végén pedig minden egyes végzős teljes értékű próbaérettségin tesztelheti megszerzett tudását.


A táborra február 28-ig lehet jelentkezni az sztefelvi@gmail.com e-mail címen vagy a +36-62-546-689-es telefonszámon.

 

SZTEinfó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek