Bezár

Hírarchívum

Egyetemi Pantheon a Szeged Arton

Egyetemi Pantheon a Szeged Arton

2016. július 20.
2 perc

Szeged Art címmel rendez hagyományteremtő művészeti fesztivált a Szegedi Városkép és Piac Kft., amelyen megtekinthető az Egyetemi Pantheon, az SZTE Fogorvostudományi Kar és a Mérnöki Kar professzorainak arcképeiből rendezett kiállítás is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem is kapcsolódik a Szegedi Városkép és Piac Kft. által első alkalommal megrendezett Szegetd ART fesztiválhoz, amely július 21-én, csütörtökön kezdődik. A programok sorát 17 órakor zenés felvonulás nyitja a Széchenyi térről a Dugonics térre, ahol Szabó Sándor országgyűlési képviselő nyitja meg a fesztivált, egyben a Figuráció-nonfiguráció című szabadtéri szoborkiállítást is.


18 órakor Kiss Ernő és az Újszegedi Versmondókör mutatja be Múzsák testvérisége címmel a szegedi költők képzőművészekhez illetve alkotásaikhoz szóló verseit.


A Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalának átriumában 18.30-kor Prof. Dr. Nagy Katalin rektorhelyettes nyitja meg az Egyetemi Pantheon című kiállítást, amelyet az SZTE Fogorvostudományi Kar és a Mérnöki Kar professzorainak arcképeiből rendeztek. Ugyancsak itt nyílik meg Mitológi-akt címmel Vinkler László festőművész alkotásaiból rendezett kiállítás is, köszöntőt Tandi Lajos, a fesztivál kurátora mond. A kiállítás hétköznap 8-20 óráig, hétvégén 11-től 20 óráti tekinthető meg.


A kiállításmegnyitókat követően a Szeged ART fesztivál első napját térzene zárja, 19 órától az Alkalmi járat formáció - Gyuricza Sándor és Csallner András gitárművészek - játszanak a Dugonics téren.


Pénteken, július 22-én déltuán fél 5-től a Kárász utca-Kölcsey utca sarkán Huszár Gergely gitárművész utcazene koncertját hallgathatják meg az érdeklődők, 17 órától Ki nevet a végén - Szűcs Édua karikatúrái tekinthetők meg a Kölcsey utcában. Ugyanitt megtekinthetők Papp György népi humoros alkotásai, a Klauzál téren pedig régi szegedi képeslapokat nézhet meg a közönség temesvári László gyűjteményéből.


A fesztivál vasárnap zárul: 14 órától a Szegedi Szépmíves Céh és a Szőregi Művésztelep tagjai festenek a Móra parkban, 17 órától a Dodgem zenél a Dugonics téren, 19 órtóül pedig Marshing Jazz Band koncert lesz a Klauzál téren.

 

A Szegedi Városkép és Piac Kft. nyári programjai különleges és egyedi környezetbe helyezik a művészeti alkotásokat, ezzel is megnövelve a város vonzerejét.


Nem titkolt szándék, hogy a Szeged gyönyörű utcáin és terein nézelődő városlakók és turisták „belesétáljanak” egy-egy művészeti alkotásba, legyen szó zenéről, képzőművészetről vagy éppen táncról.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek