SZTE Info

GTK Ecodemia

ECOdemia nyári egyetem az SZTE-n

Gyakorlati és elméleti szakemberek adják tovább tudásukat, szakterületük aktualitásait az SZTE Gazdaságtudományi Kar hagyományos nyári egyetemén. 2016 nyarán négy előadás foglalkozik a makro- és mikroszintű gazdasági kérdésekkel, a régió életében fontos témákkal és a legújabb kutatási eredményekkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében 2013 óta megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy a gazdasági élet jelenségeiről kezdeményezzen beszélgetéseket az egyes területek szaktekintélyei, a régió vállalatvezetői, és a gazdaság iránt érdeklődő lakosai részvételével. A nyári egyetemen új látásmódot és problémafelvetést kínálnak azoknak, akik még most tanulják a gazdaságtudományt, és azoknak is, akik magas szinten művelik azt.


A hagyományoknak megfelelően az ECOdemia neves előadói, gyakorlati és elméleti szakemberei adják tovább tudásukat, ismertetik szakterületük aktualitásait. Az előadások makro- és mikroszintű gazdasági kérdésekkel, a régió életében fontos témákkal foglalkoznak, a legújabb trendeket és kutatási eredményeket osztva meg a hallgatósággal. Ráadásul az ECOdemia több szakmai eszmecserénél: lehetőség a tapasztalatcserére és a találkozásra.


A rendezvénysorozat előadásai:

2016. június 28. (kedd) 17 óra, SZTE GTK Aula (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára

A magyar bankszektor európai összevetésben

 

2016. június 30. (csütörtök) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármestere

A városfejlesztés új korlátai és lehetőségei - Szeged 2016

 

2016. július 5. (kedd) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Dr. Bajmócy Zoltán az SZTE GTK egyetemi docense

Ki fér hozzá az egyetemen képződő tudáshoz?

 

2016. július 7. (csütörtök) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. vezérigazgatója

Innovatív vállalkozások növekedési lehetőségei és korlátai Szegeden

 

A rendezvényeken a részvétel ingyenes.

További információ Dr. Kocsis Lillától kérhető a 30/479 1476-os telefonszámon.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 14. 10:00 - 22. 19:30
  A Tiszatáj Online Plüss Műhely rovata gyűjtést szervez Kárpátaljára, hogy olyan gyerekek is olvashassanak, akik nem könnyen jutnak magyar nyelvű könyvekhez! A szervezők kérik: "Hozz magaddal legalább egy – használt, de jó állapotú – gyerekkönyvet vagy alsós tankönyvet. Az adományokat március 14-től március 22-ig várjuk a kijelölt gyűjtőpontokon." A könyvek már másnap el is indulnak a Szegedi Görögkatolikus Egyházközség és a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola segítségével kárpátaljai magyar gyerekhez. Szervezők: FISZ - Fiatal Írók Szövetsége, Tiszatájonline.hu. Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap.
 • március 20.
  11:00 - 17:00
 • március 20.
  16:00 - 17:30
  Analóg ingerület átvitel az agy működésében: farmakológiai és klinikai aspektusok címmel tart előadást Vizi E. Szilveszter (MD, PhD, DSc, MHAS, HonFBPhS, az MTA korábbi elnöke, a TIT t. elnöke, Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet MTA). A megismerés legfontosabb eszközéről, az emberi agyról még nagyon keveset tudunk. Ugyanakkor a civilizáció fejlődése, valamint az információs forradalom eredményeképpen ez a szervünk van legjobban terhelésnek kitéve. Ezzel van szoros összefüggésben, hogy az idegrendszeri megbetegedésekben, kóros lelki elváltozásokban (neurózis, szorongás, depresszió stb.) szenvedők száma világszerte állandóan növekszik. A XXI. század nagy kihívása egyrészt a különböző idegrendszeri és elmekórtani megbetegedések terápiájának megoldása, másrészt − de ez már nem csak orvos-biológiai szempontból, hanem filozófiai szempontból is fontos −, hogy választ tudjunk adni az agy és a tudat kapcsolatára. A program szervezője: a TIT és a Közéleti Kávéház Egyesület.
 • március 20.
  16:30 - 18:00
 • március 20.
  17:30 - 19:00
  Az SZTE Mentor(h)áló és az Agóra közös "vetítős" sorozatának vendége: Cseh Attila, az SZTE JGYPK Kulturális Irodájának vezetője, aki civilben búvároktató és búvárfilmes szakember. A többszörös filmfesztivál győztes Cseh Attila a víz alatti filmezés és fotózás rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket. Ingyenes regisztráció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdnXt2yTeaBdYVzMg3UbVNtPURSRoS9le9qw4rf08UzIjc7yg/viewform