SZTE Info

GTK Ecodemia

ECOdemia nyári egyetem az SZTE-n

Gyakorlati és elméleti szakemberek adják tovább tudásukat, szakterületük aktualitásait az SZTE Gazdaságtudományi Kar hagyományos nyári egyetemén. 2016 nyarán négy előadás foglalkozik a makro- és mikroszintű gazdasági kérdésekkel, a régió életében fontos témákkal és a legújabb kutatási eredményekkel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara együttműködésében 2013 óta megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy a gazdasági élet jelenségeiről kezdeményezzen beszélgetéseket az egyes területek szaktekintélyei, a régió vállalatvezetői, és a gazdaság iránt érdeklődő lakosai részvételével. A nyári egyetemen új látásmódot és problémafelvetést kínálnak azoknak, akik még most tanulják a gazdaságtudományt, és azoknak is, akik magas szinten művelik azt.


A hagyományoknak megfelelően az ECOdemia neves előadói, gyakorlati és elméleti szakemberei adják tovább tudásukat, ismertetik szakterületük aktualitásait. Az előadások makro- és mikroszintű gazdasági kérdésekkel, a régió életében fontos témákkal foglalkoznak, a legújabb trendeket és kutatási eredményeket osztva meg a hallgatósággal. Ráadásul az ECOdemia több szakmai eszmecserénél: lehetőség a tapasztalatcserére és a találkozásra.


A rendezvénysorozat előadásai:

2016. június 28. (kedd) 17 óra, SZTE GTK Aula (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára

A magyar bankszektor európai összevetésben

 

2016. június 30. (csütörtök) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármestere

A városfejlesztés új korlátai és lehetőségei - Szeged 2016

 

2016. július 5. (kedd) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Dr. Bajmócy Zoltán az SZTE GTK egyetemi docense

Ki fér hozzá az egyetemen képződő tudáshoz?

 

2016. július 7. (csütörtök) 17 óra, SZTE GTK Aula, (Szeged, Kálvária sgt. 1.)

Csapó Gergely, a Rackhost Zrt. vezérigazgatója

Innovatív vállalkozások növekedési lehetőségei és korlátai Szegeden

 

A rendezvényeken a részvétel ingyenes.

További információ Dr. Kocsis Lillától kérhető a 30/479 1476-os telefonszámon.


 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. október 03.

Kiemelt_Antalicz_B

Első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián, és egyedül épített a lézerfényt mérni képes szenzort. Felsőfokon beszél németül, angolul olvas szakcikkeket, miközben kínaiul tanul. A kollégiumában segíti az önképzőkör munkáját, s emellett egy új kutatási projekthez számítógépes szoftvert ír. Ő Antalicz Balázs, a Szegedi Tudományegyetem MSc-képzéses fizika szakos hallgatója, akitől leckét kaptunk lendületből és szakmai elhivatottságból.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.