Bezár

Hírarchívum

kiemelt_QS_hir2

A legújabb QS rangsorban 15. helyen az SZTE

A legújabb QS rangsorban 15. helyen az SZTE

2016. június 14.
1 perc

A feltörekvő kelet-európai és közép-ázsiai felsőoktatási intézmények listáján a 15. helyre rangsorolta a Quacquarelli Symonds a Szegedi Tudományegyetemet. Ezzel a legjobb tíz százalékba került az intézmény. A top 30-ba négy magyarországi intézmény jutott, közülük a legjobb eredményt érte el az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Quacquarelli Symonds (QS) nyilvánosságra hozta a „Feltörekvő Európa és Közép-Ázsia” (QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia) országainak felsőoktatási intézményeit rangsoroló legújabb listáját. A rangsor üzemeltetői 30 ország több mint 300 egyetemét értékelték és a 200 legjobb intézményt rangsorolták.

 

A lista 9 szempont alapján állt össze: figyelembe vették az akadémiai elismertséget, a munkaadók visszajelzéseit, az oktató-hallgató arányt, a doktori fokozattal rendelkező oktatók-kutatók számát, az idézettséget és a publikációs tevékenységet, a nemzetközi hallgatók és oktatók arányát, valamint az intézmény internetes láthatóságát. A top 30-ba 4 magyarországi intézmény jutott, közülük a legjobb eredményt a Szegedi Tudományegyetem ért el: a rangsorban a 15. az SZTE. A korábbi évekhez képest néhány területen javított az egyetem: jobb például a munkaadók megítélése az itt végzett hallgatók felkészültségéről, és eredményesebb az intézményhez köthető idézettség is.

 

A brit cég 2015. szeptemberében nyilvánosságra hozott 2015/2016-os felsőoktatási világrangsorában is az SZTE érte el a legjobb eredményt a magyar intézmények közül: a szegedi egyetemet a 501-550. helyre sorolták.


A QS rangsor megtekinthető itt.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek