Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZTE_allattenyesztesi_napok

Díjakat nyert az SZTE Mezőgazdasági Kar Tangazdasága

Díjakat nyert az SZTE Mezőgazdasági Kar Tangazdasága

2016. május 23.
1 perc

Az SZTE Mezőgazdasági Kara idén is részt vett az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon Hódmezővásárhelyen. A kar saját standdal képviseltette magát idén is, ahol képzéseit mutatta be. Emellett ebben az esztendőben is közreműködött a 32. juhásztalálkozón - részt vettek a tenyészállat bírálatokon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei kiállításon a mezőgazda napokon a 120 éves hódmezővásárhelyi agrárképzés jubileuma alkalmából gépkiállítást is rendeztek. Horváth József, az SZTE MGK dékána azt mondta: a rendezvényen való részvétel kiváló lehetőség a hallgatók számára, hiszen az elméleti szakmai ismereteken túl itt olyan gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek, amelyeket a hétköznapokban esetleg nem.


SZTE_allattenyesztesi_napok
A kar saját standdal képviseltette magát a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

A hétvégén az SZTE MGK által 2014-ben alapított Sófalvy Fernc-djat is átadták. A vándordíjat Dr. Horváth József dékán, az emlékplakettet özv. Dr. Sófalvy Ferencné adta át Kovácsné Gaál Katalin mosonmagyaróvári professzornak, aki négy évtizede oktatja és kutatja a baromfitenyésztést, vezeti a sárga magyar tyúk fajtafenntartását. A díj odaítéléséről a kuratórium és a Kari Tanács egyhangúan határozott.

 

A kar nemcsak adott díjat, hanem kapott is: az őshonos baromfi kategóriában a Tangazdaságban tartott kendermagos első és második díjat is nyert. A díjat Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója adta át és Tóth Ferenc, az SZTE Tangazdaság Kft. ügyvezetője vette át.


SZTEinfo

Fotó:Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek