Bezár

Hírarchívum

Őszi Kulturális Fesztivál: kulturális élmények a szegedi egyetemtől

Őszi Kulturális Fesztivál: kulturális élmények a szegedi egyetemtől

2016. szeptember 29.
3 perc

Az SZTE Kulturális Iroda idén 21. alkalommal rendezi meg az egyetem összművészeti fesztiválját, az Őszi Kulturális Fesztivált. Október 1. és november 10. között 5 héten át 65 helyszínen közel 300 programmal várják az érdeklődőket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája idén 21. alkalommal rendezi meg az Őszi Kulturális Fesztivált, amelynek mottója: Szabadság, szerelem, hiszen idén októberben 1956-ra is emlékezünk. A rendezvénysorozatot évről-évre úgy állítják össze, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A műfaji sokszínűség mellett másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés.

 

Az Őszi Kulturális Fesztivált október 3-án, hétfőn este 6 órakor nyitja meg prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora az SZTE rektori épület átriumában. Ekkor nyílik meg Bobkó Anna, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság fotós munkatársa Tudós hobbik - Kutatók szabadon! című kiállítása is.

 

Már ezen a napon elkezdődik – vagy még inkább folytatódik – a népszerű Vers délben sorozat, amelyen minden hétköznap egy egyetemi vagy szegedi polgár mond verset a Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent-Györgyi szobornál a déli harangszó után. Az első verset most ősszel Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze, a 2015/16-os színi évad SZTE Közönségdíjasa mondja el.


Az SZTE Kulturális Iroda hagyományos programjai közé tartozik a komolyzene, amelynek a rektori épület díszterme ad helyet. Október 4-én, kedden este 7 órától a Szeged Trió Classic koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők, fellép Varga Laura (fuvola), Vizsolyi Lívia (fagott) és Klebniczki György (zongora). A program ingyenes.

 

A REÖK Palotában október 5-én, szerdán 10 és 18 óra között egyetemi nyílt nap lesz, a Konkoly-kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők. Szintén ezen a napon este 7 órától a Grand Caféban kötetbemutató beszélgetés lesz, Németh Gábor: Egy mormota nyara és Zoltán Gábor: Orgia című kötetét ismerhetik meg az irodalombarátok. Grecsó Krisztián Jelmezbál című családregényét október 28-án, pénteken 16 órától mutatják be az SZTE Eötvös Lóránd Kollégium, Nagytermében.

 

A Millenniumi Kávéházban október 5-én, szerdán este 8 órakor kezdődik a Cimbaliband koncertje. A Vármúzeumban pedig az Enyedi Sugárka Jazz Tett lemezbemutató koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők október 12-én, szerdán. Petőfi-verskoncertet ad a REÖK Palotában október 6-án, csütörtökön 19.30-tól Mi lárma ez megént… címmel a Bob és Bobék Orchestra: forradalmi reggae, gengszterrap és bordal-dzsessz várja a közönséget. Október 26-án 19.30-tól Ferenczi György és a Rackajam koncertezik a Hungi Vigadóban.

 

Esterházy Péter emlékének ajánlják a Filozófusok focimeccset, amely október 6-án, csütörtökön 15 órakor kezdődik az SZTE JGYPK Topolya sori Sportpályán. A játékvezető Darvasi László lesz. Az írók csapatát alkotják: Balázs Mihály (szövetségi kapitány), Takáts József (csapatkapitány), Szijj, Balog, Ágoston, Orcsik, Fazekas, Jónás, Farkas, Szilasi. A filozófusok csapata: Weiss János (szövetségi kapitány), Laczkó Sándor (csapatkapitány) Simon, Pavlovits, Aradi, Olasz, Szendi, Csiszár, Losoncz.

 

A Szegedi Egyetemi színház Pintér Béla: A Démon Gyermekei című darabját tűzi műsorra október 10-én, hétfőn 19.30-tól a Szegedi Pinceszínházban.

 

Az SZTE Rektori Épület dísztermében október 13-án, csütörtökön este 7 órakor kezdődik Feldaraboljuk a végtelent címmel Gryllus Dániel és Lackfi János estje, Mező Misi mesés-zenés estjét pedig október 25-én, kedden rendezik meg az SZTE Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.


A fesztivál programja itt érhető el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek