SZTE Info

Sportnap és futóbajnokság az SZTE-n - #Beactive

A Szegedi Tudományegyetem szeptember 20-án rendezi meg idén a már hagyományos őszi sportnapot, ahol ismét számos sportág kipróbálására nyílik lehetőség. Szeptember 25-én pedig az SZTE egyéni futóbajnoksága várja a futás szerelmeseit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Unesco szeptember 20-át az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjává nevezte ki, amely kezdeményezéshez a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozik. Ezért ezen a napon rendezik meg az egyetem szokásos sportnapját. Az érdeklődő hallgatók szeptember 20-án, kedden reggel 8 órától kezdve 24 különböző sportágban próbálhatják ki magukat az SZTE Sportközpontban (Hattyas sor 10.). Az egyéni sportok kedvelői sok egyéb mellett megismerkedhetnek a falmászással, pilatessel, zumbával, a legügyesebbek a görkorcsolya akadálypályán is végig mehetnek. Aki inkább egy csapatban játszana szívesen, a foci csapatba jelentkezhet. Regisztrálni a helyszínen lehet reggel 8 órától. A részvétellel nyerni is lehet: a 6 sportegységet (ez hatszor 20 percnyi teljesítésért jár) összegyűjtő hallgatók között sportszereket, fitness bérleteket, vásárlási utalványokat sorsolnak ki. A Karok között versenyt is hirdetnek: az a kar nyeri el „Az Egyetem legsportosabb Kara” címet, amelyik a hallgatói létszám alapján arányosan a legtöbb sportegységet teljesíti.


Részletes információk elérhetőek a MEFS új honlapján és az esemény Facebook-oldalán, és a kihelyezett plakátokon.


EgyetemiSport_a2_bianko_Previewfintor_1_2


Azonban idén a sportolási lehetőségek nem érnek véget a sportnapon. A XV. Jubileumi Pick Utcai Futófesztiválhoz csatlakozva az SZTE egyéni futóbajnokságot hirdet nappali tagozatos hallgatóinak szeptember 25-ére. Nevezni szeptember 21-én 14:00-ig van lehetősége minden érdeklődőnek a Sportközpont Tanári irodájában, vagy Trényiné Rákóczi Zsuzsanna testnevelő tanárnőnél e-mailben (rakoczi@sport.u-szeged.hu).A jelentkezőknek egy 3,4 km-es távot kell majd teljesíteniük szeptember 25-én, vasárnap 11:30-tól, a Dóm térről indulva. Mind a női, mind a férfi első három helyezett hallgató díjazásban részesül.

 

A futófesztivál programja:

Időpont: 2016. szeptember 25. vasárnap

Táv: 3,4 km

Rajt: Dóm tér 11:30-kor

Nevezési határidő: szeptember 21. szerda 14:00 óra

A nevezési díjat 100 főig a Sportközpont fizeti. Akadályoztatás esetén a hallgató köteles más indulóról gondoskodni maga helyett vagy szeptember 21. szerda 14:00 óráig lemondani a jelentkezését.

Nevezés: a Sportközpont Tanári irodájában, vagy Trényiné Rákóczi Zsuzsanna testnevelő tanárnőnél e-mailben (rakoczi@sport.u-szeged.hu) lehet.

Nevezéshez szükséges: Név, Intézmény/ kar, évfolyam, születési év, EHA kód, Diákigazolvány szám, e-mail cím, póló méret

A női és férfi I.--III. helyezett SZTE hallgató díjazásban részesül.

Díjazás: Nők 1-3 helyezett, férfiak 1-3 helyezett

Gyülekezés: pólók és rajtszámok átvétele (diákigazolvánnyal) a Dóm téren az ÁOK oktatási épülete előtt 10:00–11:00 óra között.

A versenyben résztvevő hallgatókat arra kérjük, hogy regisztráljanak a következő (Sportpont) oldalon: http://sportpont.hu/db/register

A rajtszám bemutatása és az ott lévő oktatóknál történő lejelentkezés esetén egy órapótlást beszámítunk!SZTE-Info

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.