Bezár

Hírarchívum

kiemelt_SZTE_AB_1

SZTE Őszi Állásbörze - kapocs a hallgatók és munkáltatók között

SZTE Őszi Állásbörze - kapocs a hallgatók és munkáltatók között

2016. szeptember 21.
2 perc

Ismét megnyitja kapuit az SZTE Őszi Állásbörze, ahol közel 50 kiállító várja a látogatókat. A szervezők az Állásbörze Felkészítő Napok keretében próbainterjúkkal, egyéni tanácsadásokkal nyújtanak segítséget a sikeres gyakornoki hely és állás megtalálásához.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismét megnyitja kapuit a régió legnagyobb álláskeresési fóruma, az SZTE Őszi Állásbörze 2016. szeptember 28-án. A rendezvénynek a korábbi évekhez hasonlóan az egyetem központi helyszíne, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriuma ad helyet. Közel 50 kiállító, köztük regionális vállalkozások, az ország legnagyobb cégei, valamint munkaerő-közvetítők és tanácsadók várják az SZTE hallgatóit, diplomásait és minden olyan, már szakmai tapasztalattal rendelkező érdeklődőt, aki tájékozódni szeretne az egyetem nyitott pozíciókat kínáló partnereiről. A látogatók az egynapos rendezvényen közvetlenül, a vállalatok szakembereitől informálódhatnak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben.


Felkészülés és programok


Az SZTE Karrier Iroda programjaival útmutatást ad mindazoknak, akik a munkaerőpiacra lépés előtt vagy munkahelyváltást fontolgatva szeretnének tájékozottabban mozogni az álláskeresési technikák és interjúfajták között, szívesen veszik a praktikus tanácsokat a hatékony önérvényesítés és kommunikáció módjairól, valamint hogy milyen frappáns és reális válasz adható a bérigényt firtató kérdésre.


Az Őszi Állásbörzét megelőző napokban, szeptember 26-27-én színvonalas, személyre szabott tanácsadásokkal, míg az Állásbörze ideje alatt HR szakemberek előadásaival, aktuális témákkal, beszélgetésekkel várják a hallgatókat, a börzére látogatókat. A rendezvény kísérőprogramjai között ismét szerepel a sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás, a pályatervezést segítő grafológiai tanácsadás; a továbbtanulni vágyók pedig az SZTE Mesterképzések standjánál tájékozódhatnak lehetőségeikről.


A rendezvényen bemutatkoznak az SSC, vagyis üzleti szolgáltató központ szektor képviselői is, akik egyre több szegedi pozíciót kínálnak a diplomás, több nyelvet beszélő fiatalok számára. Tapasztalt munkatársaik interaktív JobBox formájában nyújtanak betekintést az egyes pozíciók munkafolyamataiba, a délutáni kerekasztal beszélgetésen tájékoztatják az érdeklődőket az üzletág jellegzetességeiről, az egyetemen induló képzéseikről.


Folytatódik a virtuális állásbörze


Hogy a kapcsolatépítés ne csak a rendezvény napjára korlátozódjon, az idei Őszi Állásbörzét követően is elérhető lesz a Karrier Iroda honlapján az esemény virtuális térképe. A Börzét kihagyni kénytelen hallgatók és álláskeresők is informálódhatnak a résztvevőkről, megtekinthetik egyedi standjaikat, illetve leírást találhatnak az általuk kínált pozíciókról. Ennek köszönhetően a szakmai érdeklődésüknek megfelelő munkaadókkal (a számukra rokonszenves munkaadókkal) az esemény után is kapcsolatba léphetnek.


Az SZTE Őszi Állásbörze programjairól és a kiállítókról folyamatosan bővülő információk a www.sztekarrier.hu oldalon, illetve a rendezvény Facebook eseményében érhetők el.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek