Bezár

Hírarchívum

Az SZTE-n tanulnak az ország legjobb gazdászai

Az SZTE-n tanulnak az ország legjobb gazdászai

2016. szeptember 23.
1 perc

Első helyezést értek el a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar hallgatói a VIII. Országos Agrár Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén. Az Aranyvasvilla és a Vándorkupa mellett a csapat az AXIÁL Kft. különdíját is elhozta.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szeptember 22-én rendezték meg a X. Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében a VIII. Országos Agrár Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyét, melyen kimagasló eredménnyel első helyezést ért el a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Hódmezővásárhely 2. nevű csapat.


Dobos Dorina, Festő Dávid és Köteles Dávid II. évfolyamos mezőgazdasági mérnök BSc szakos hallgatók felkészültségükkel és rátermettségükkel elhozták az országos gazdászverseny Vándorkupáját és a győzteseknek járó Aranyvasvillát. A fiataloknak nehéz elméleti, gyakorlati, szakmai és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk, végül toronymagasan győzték le a többi agráregyetem csapatát.


MGK_csapat_orszagos_gazdaszverseny


A szegedi egyetem idén is két csapattal indult a megmérettetésen, Horváth Zoltán, Pék Máté és Szabics Jenő ötödik helyezést értek el. A csapatokat Dr. Benk Ákos, az SZTE MGK Állattudományi és Vadgazdálkodási Intézet adjunktusa készítette fel.


A díjakat Dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke, és Gulyás Andrea az FM közigazgatási államtitkára adta át a nyerteseknek. Az SZTE-s csapatnak külön gratulált a kiemelkedő helytállásért Farkas Sándor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének elnöke. A győztes formáció az első díj mellett az AXIÁL Kft. különdíját is elnyerte, amelyet Umenhoffer Péter marketing igazgató adott át.

 

SZTEinfo

Fotó: X. Kaposvári Állattenyésztési Napok oldala

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek