Bezár

Hírarchívum

Új szakon indul duális képzés a Szegedi Tudományegyetemen

Új szakon indul duális képzés a Szegedi Tudományegyetemen

2016. szeptember 29.
2 perc

A 2016/2017- es tanévben 45 hallgató kezdte meg tanulmányait duális képzési formában az SZTE-n. A hallgatók száma a jövőben tovább nőhet, mivel az intézmény a 2017/2018-as tanévtől a szociális munka alapszakot is meghirdeti duális képzési formában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2016. szeptember 28-án döntött a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa arról, hogy a 2017/2018-as tanévtől újabb szakon hirdet duális képzést: az Egészségtudományi és Szociális Képzési Karon indított szociális munka alapszakon. Jelenleg 8 szakon hirdet duális képzést az intézmény.


A gyakorlatorientált szakemberképzést célzó felsőoktatási duális képzési rendszerbe a Szegedi Tudományegyetem 2015-ben kapcsolódott be: 2015. szeptemberében hirdetett először duális képzést a Mérnöki Kar gépészmérnöki alapképzési szakján. Az SZTE elkötelezett a duális képzés mellett, mert hallgatóinak naprakész és versenyképes tudást kíván nyújtani, ezért az elméleti oktatás mellett valamely partnervállalatánál gyakorlati helyet is biztosít a hallgatóknak. A diákok a tanév mintegy felét tölthetik el külső gyakorlati helyen, a maradék időben az elméletet sajátítják el. A partnervállalatoknál eltöltött idő gyarapítja a hallgatók gyakorlati tudását és kapcsolati hálóval is szolgálhat a későbbi munkaerő-piaci elhelyezkedés során.


Jelenleg öt mérnök és három informatikus szakot hirdet az SZTE duális képzési formában. A szegedi egyetem Mérnöki Karán a gépészmérnök szak mellett élelmiszermérnök, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök, valamint mechatronikai mérnök szak is indul duális képzési formában. Az elméleti oktatás mellett a hallgatók olyan neves vállalatoknál szerezhetnek gyakorlati tudást, mint a Contitech Rubber Industrial Kft., a Transcommers Kft., a Ferroép ZRt.,a Givaudan Hungary Kft., vagy a Pick Zrt.


Az egyetem Mezőgazdasági Karán a mezőgazdasági mérnöki szakra lehet jelentkezni duális képzési formára is, a felvételt nyert hallgatók többek között a Duna-R Kft.-nél, a Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft.-nél, a Herman Ottó Intézetben, a Hód- Mezőgazda Zrt-nél., vagy a Pankota Agrár Zrt-nél végezhetik gyakorlatukat.


Az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus és programtervező informatikus alapszakjait hirdeti meg duális képzési formában. A felvételt nyert hallgatókat szakmai gyakorlatra többek között a Szeged Software Zrt. és a CAS Software Kft. is várja.


Azok pedig, akik szociálisan érzékenyek, szeretnének másoknak segítséget nyújtani és érdeklődnek az egészségtudományok iránt, az SZTE ETSZK szociális munka alapszakára jelentkezhetnek duális képzésre már a következő felvételi eljárásban. A képzésről bővebben itt olvashat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek