SZTE Info

tmp_29982-kiemelt_neptun-528078550

Elindult a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

2017. április 26-án bekapcsolták a Neptun tanulmányi rendszert a Szegedi Tudományegyetemen. Az ETR-ről való átállás zökkenőmentesen, műszaki problémák nélkül lezajlott. Április 26-28. között, a rendszert üzemeltető SDA Informatikai Zrt. munkatársai az SZTE-n tartózkodnak segítve a problémamentes rendszer indulást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem már a tanév eleje óta készült arra, hogy az ETR helyére a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert vezesse be. 2016 szeptembere óta folyamatosan zajlott az informatikai rendszerek összehangolása, a központi szerver fejlesztése és a rendszer paraméterezése. Mivel az adminisztratív dolgozókat nagymértékben érintette a változás, ezért számukra az SZTE oktatást szervezett: elektronikus tananyagokkal, videókkal és jelenléti oktatással készítette fel a dolgozókat a szerepkörüknek megfelelő feladatok ellátására. Emellett az oktatók és a kari hallgatói önkormányzatok delegáltjai, szakos érdekképviselet tagjai, mentorok is előzetes tájékoztató előadásokon ismerkedhettek meg a rendszer használatával.


2017 áprilisában 3 héten keresztül zajlott az ETR-ben lévő adatok átvitele és ellenőrzése a Neptun rendszerbe. Az adatmigrációt, az ellenőrzést és a tesztidőszakot követően 2017. április 26-tól vehették birtokba a rendszert a hallgatók, az oktatók és az adminisztratív munkatársak. A hozzáférések bekapcsolása folyamatosan, szakaszos ütemben történt. 2017 április elején lezárult az ETR, a forrásadatok archiválásra kerültek. Az archivált adatok azonban továbbra is elérhetők a Neptun felületén található ETR linken.


A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer minden olyan felületről elérhető ahonnan korábban az ETR, így például az SZTE honlapon a legfelső sorban a Neptun menüre kattintva illetve az alábbi linken: http://www.neptun.u-szeged.hu/

A belépésnél az eddigi EHA kódot és jelszót kell használni.


Az új rendszerben az ügyrendek nem változtak, megmaradt a rangsoros kurzusfelvétel. Az intézmény a Neptun rendszer használata során is arra törekszik, hogy a kurzusfelvételi időszakokban is a lehető legszélesebb hozzáférést biztosítsa a hallgatóknak, ezért a rendszer terhelését időben megosztják, vagyis lépcsőzetesen, karonként más-más időben kezdődnek a kurzusfelvételek, ahogy korábban az ETR használata során is.


Az átállással kapcsolatos kérdésekre itt kaphat választ: ETR-ről Neptunra vált a Szegedi Tudományegyetem – kérdések-válaszok!


A rendszerrel kapcsolatos észrevételekkel, az esetlegesen felmerülő problémákkal célszerű közvetlenül a kari hallgatói önkormányzatokhoz, mentorokhoz, tanulmányi osztályokhoz fordulni, akik szükség esetén továbbítják ezeket az Oktatási Igazgatóságra.


A rendszer bekapcsolása utáni a két leggyakoribb hallgatói kérdés az volt, hogy kell-e újra regisztrálni: nem kell, az EHA kód és jelszó használható a belépéshez, illetve hol lehet a szakot megtalálni: a bal fölső sarokban a „Képzés” menüpontra kattintva lehet kiválasztani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. március 08.
Kiemelt_GTB

Nők a Tudományban Kiválósági Díjas lett Gazdag-Tóth Boglárka. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet Számítógépes Optimalizálás Tanszékén dolgozó, szakmabeli férjével együtt három gyermeket nevelő édesanyával arról is beszélgettünk, melyik a kedvenc algoritmusa.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • március 24. 10:00 - 25. 15:00
  Az Ifjú Pszichológusok és Neveléstudományi Kutatók Országos Konferenciája, az IPSZILON Konferencia fő témája: az ifjúságszociológia és ifjúságpszichológia. A plenáris előadásokon Dr. Jancsák Csaba (SZTE JGYPK) az ifjúságkutatás legújabb hazai és nemzetközi eredményeit ismerteti; Prof. Dr. Pikó Bettina (SZTE ÁOK) arra a kérdésre válaszol, hogy Mitől boldogok a fiatalok?
 • március 26.
  14:00 - 15:00
 • március 27.
  17:00 - 18:30
  A TIT Szabadegyetem Földrajz Tagozat előadója: Dr. Karancsi Zoltán PhD, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK). Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra. Az előadó arra a kérdésre is válaszol, hogy mit lehet még észak Norvégiában ilyenkor csinálni turistaként.
 • március 27.
  18:00 - 19:30
  Az SZTE Mentor(h)áló Pedagógiai esték című nagyszabású sorozatának vendége dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L’Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója. Olyan kérdésekre keresi a választ, mint például: vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat? További információ: http://www.jgypk.hu/mentorhalo/ujabb-tudomanyos-ismeretterjeszto-csemege-az-oregedo-agy/
 • március 28.
  13:00 - 16:00
  A magyarországi új kutatási infrastruktúrák bemutatkozásán részt vesz a Szentágothai János Kutatóközpont; a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ; a Hungarian Center of Excellence for Molecular Medicine (HCEMM). Meghívott vendégek: az intézmények igazgatói - Prof. Helyes Zsuzsanna (SZKK), Prof. Kacskovics Imre (FIEK) és Prof. Bíró Tamás (HCEMM). A program szakmai támogatója a MTA Szegedi Területi Bizottságának Immunológiai Munkabizottsága.