SZTE Info

tmp_29982-kiemelt_neptun-528078550

Elindult a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer

2017. április 26-án bekapcsolták a Neptun tanulmányi rendszert a Szegedi Tudományegyetemen. Az ETR-ről való átállás zökkenőmentesen, műszaki problémák nélkül lezajlott. Április 26-28. között, a rendszert üzemeltető SDA Informatikai Zrt. munkatársai az SZTE-n tartózkodnak segítve a problémamentes rendszer indulást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem már a tanév eleje óta készült arra, hogy az ETR helyére a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszert vezesse be. 2016 szeptembere óta folyamatosan zajlott az informatikai rendszerek összehangolása, a központi szerver fejlesztése és a rendszer paraméterezése. Mivel az adminisztratív dolgozókat nagymértékben érintette a változás, ezért számukra az SZTE oktatást szervezett: elektronikus tananyagokkal, videókkal és jelenléti oktatással készítette fel a dolgozókat a szerepkörüknek megfelelő feladatok ellátására. Emellett az oktatók és a kari hallgatói önkormányzatok delegáltjai, szakos érdekképviselet tagjai, mentorok is előzetes tájékoztató előadásokon ismerkedhettek meg a rendszer használatával.


2017 áprilisában 3 héten keresztül zajlott az ETR-ben lévő adatok átvitele és ellenőrzése a Neptun rendszerbe. Az adatmigrációt, az ellenőrzést és a tesztidőszakot követően 2017. április 26-tól vehették birtokba a rendszert a hallgatók, az oktatók és az adminisztratív munkatársak. A hozzáférések bekapcsolása folyamatosan, szakaszos ütemben történt. 2017 április elején lezárult az ETR, a forrásadatok archiválásra kerültek. Az archivált adatok azonban továbbra is elérhetők a Neptun felületén található ETR linken.


A Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer minden olyan felületről elérhető ahonnan korábban az ETR, így például az SZTE honlapon a legfelső sorban a Neptun menüre kattintva illetve az alábbi linken: http://www.neptun.u-szeged.hu/

A belépésnél az eddigi EHA kódot és jelszót kell használni.


Az új rendszerben az ügyrendek nem változtak, megmaradt a rangsoros kurzusfelvétel. Az intézmény a Neptun rendszer használata során is arra törekszik, hogy a kurzusfelvételi időszakokban is a lehető legszélesebb hozzáférést biztosítsa a hallgatóknak, ezért a rendszer terhelését időben megosztják, vagyis lépcsőzetesen, karonként más-más időben kezdődnek a kurzusfelvételek, ahogy korábban az ETR használata során is.


Az átállással kapcsolatos kérdésekre itt kaphat választ: ETR-ről Neptunra vált a Szegedi Tudományegyetem – kérdések-válaszok!


A rendszerrel kapcsolatos észrevételekkel, az esetlegesen felmerülő problémákkal célszerű közvetlenül a kari hallgatói önkormányzatokhoz, mentorokhoz, tanulmányi osztályokhoz fordulni, akik szükség esetén továbbítják ezeket az Oktatási Igazgatóságra.


A rendszer bekapcsolása utáni a két leggyakoribb hallgatói kérdés az volt, hogy kell-e újra regisztrálni: nem kell, az EHA kód és jelszó használható a belépéshez, illetve hol lehet a szakot megtalálni: a bal fölső sarokban a „Képzés” menüpontra kattintva lehet kiválasztani.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2017. augusztus 31.

kiemelt_Sik_Marton_SZEM

Sík Márton életében a sport már egyetemi évei alatt is központi szerepet töltött be. Az SZTE-s öregdiák mintegy húsz éven keresztül kajakozott, élsportolóként számos sikert, köztük egy olimpiai 5. helyezést is maga mögött tudhat. Ma a DÉMÁSZ Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetőjeként támogatja a fiatalokat.

SZTEtelevízió

2017. szeptember 13.

kiemelt_tanevnyito2017

Olyan jelentős fejlesztések előtt áll az SZTE, amelyekkel nemzetközi rangú kutatóegyetemmé válik – jelentette ki a rektor, igazolta példákkal a kormányt képviselő igazságügyi miniszter. A Szegedi Tudományegyetem 2017-2018-as tanévet nyitó ünnepségéről készült rövid videó itt megtekinthető.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • október 5. 09:00 - 22. 19:00
  A kiállítás szervezője: SZAB Művészeti Szakbizottság.
 • október 6. 08:00 - december 20. 08:00
  A szegedi szecessziós épületeket szokatlan szemszögbôl mutatja meg a tárlat. Az épületekre jellemzô szecessziós részleteket láthatjuk viszont fotókon. Olyan perspektívából, madártávlatból, ahogy az utca embere nem láthatja ôket. A kiállítás megtekinthetô december 20-ig.
 • október 7. 14:00 - november 10. 08:00
  A Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületével karöltve, szalonjelleggel a MAOE teljes képzômûvészeti tagságát megszólaltató tárlatot mutat be a REÖK. Ennek a kiállításnak a korábbi években különbözô, nagyhírû intézmények, mint például a szentendrei MûvészetMalom adott helyet. Az eddigi évek tapasztalatai alapján a szegedi kiállítóházba is 6-800 mûvész alkotását várjuk. A kiállítás megtekinthetô november 10-ig. Belépôjegy 500 Ft.
 • október 9. 15:00 - november 10. 20:00
  A fényképeket a szerző Juhász Antalnak az 1960-as évek óta végzett néprajzi terepmunkáin készítette. Az idő tájt a tanyai emberek a gazdasági, társadalmi változások időszakát élték. Évtizedek múltán látjuk, hogy a felvételek többnyire egy még paraszti életformában élt nemzedék hétköznapi munkáját, ünnepeit dokumentálják.
 • október 9. 18:00 - 21. 20:00
  Megnyitja: Bene Zoltán író, a Szeged folyóirat fôszerkesztôje Közremûködik: Csanádi Hajnalka (ének), Nemes Levente (doromb, dob) Nagy Károly (Szeged, 1952) Vinkler-díjas festô- és grafikusmûvész, a „Szeged kultúrájáért díj” 2017. évi kitüntetettje. A szegedi Tanárképzô Fôiskolán földrajz-rajz szakos tanári diplomát szerzett, majd elvégezte a Képzômûvészeti Fôiskola továbbképzô kurzusát. Tanított általános iskolákban (Algyô, Deszk), az Eötvös Gimnáziumban és mûvészeti iskolákban (Lyra, Classic) rajz és vizuális kultúra tantárgyat, médiaismeretet. A Szegedi Szépmíves Céh szabadiskolájában rajzot, festészetet és fotózást oktat. 1990 óta vezet nyári mûvésztelepeket. Fest olajjal és akrillal, készít akvarellt, ecsetrajzot, hagyományos sokszorosító grafikával és computer grafikával is foglalkozik. Elnöke a Szegedi Szépmíves Céhnek, tagja a Magyar Rajztanárok Országos Egyesületének. Megtekinthetô október 21-ig, hétköznapokon 08.00–22.00, szombaton 09.00–20.00 óráig.