Bezár

Hírarchívum

A gyógyuláshoz nélkülözhetetlen eszközöket kapott a szegedi gyermekklinika

A gyógyuláshoz nélkülözhetetlen eszközöket kapott a szegedi gyermekklinika

2017. április 13.
1 perc

A szegedi gyermekklinika fertőző osztálya félmillió forint értékben kapott új eszközöket, amelyek megvásárlásra a szegedi Greenfish Egyesület valamint Dr. Kovács Gábor, a Gyermekklinika tudományos munkatársa kezdeményezett gyűjtést. A támogatók által összeadott összegből két, gyógyszeradagoló perfúziós pumpát valamint két speciális hűtőmellényt vásároltak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Félmillió forint értékben kapott eszközöket a szegedi gyermekklinika fertőző osztálya. A szegedi Greenfish Egyesület és Dr. Kovács Gábor tudományos munkatárs által kezdeményezett jótékonysági akcióban összegyűjtött összegből több berendezést tudtak vásárolni, amelyek hozzájárulnak a beteg gyermekek gyógyulásához.


A támogatók által felajánlott összegből kedvezményes áron vásároltak két perfúziós pumpát a Fresenius Kabi Kft.-től. Ez a két eszköz elengedhetetlen az osztály zökkenőmentes működéséhez, hisz segítségével gyógyszer adagolható a beteg gyermekeknek.


Emellett vásároltak két speciális hűtő mellényt Ectodermalis dysplasiában (ED) szenvedő gyermekeknek. Dr Kovács Gábor, a Magyar Ectodermalis Dysplasiasok Társaságának vezetője elmondta: az ED-ben szenvedő gyerekek nem tudnak izzadni, emiatt gyakori lázas periódusaik vannak, és nehezen tolerálják a külső magas hőmérsékletet. A mellény segítségével lehetőségük nyílik a melegebb időben is szabadidős tevékenységet végezni anélkül, hogy testük felhevülésével életüket kockáztatnák.


A berendezéseket a napokban adták át a gyermekklinika fertőző osztályának. Greenfish SE szabadidős tevékenységén túl fontosnak tartja a rászoruló, beteg gyermekek támogatását. Karitatív tevékenységüket saját forrásaikból valamint gazdasági szereplők támogatásaiból folytatják. Az átadott eszközök értéke félmillió forint.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek