SZTE Info

A hőhullámmal megjelennek a trópusi betegségek?

A Magyarországon és az Európában szokatlanul tartós hőhullám miként hat az egészségünkre? Az afrikaihoz hasonló időjárás Afrikában honos betegségeket is hozhat? A kérdésekre az SZTE trópusi betegségekkel foglalkozó orvosprofesszora válaszol.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hőhullámok sújtotta Európában és hazánkban is sokakban fölvetődik a kérdés, vajon a trópusihoz mind jobban hasonlító időjárás nem kedvez-e túlságosan is az Afrikában honos betegségek megjelenésének? Erről a témáról kérdezte Bálint Gábor orvos professzort, a Szegedi Tudományegyetem trópusi betegségekkel foglalkozó szakértőjét Tráser László.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

SZTEmagazin

2018. július 02.

nyito

6 ezer oldalnyi dokumentum, 4 órán át tartó megbeszélés – ez a Szegedi Tudományegyetem vezérkarában az átadás – átvétel mérlege. Dr. Rovó László orvosprofesszor az SZTE 2018. július 1-jétől kinevezett rektora sajtótájékoztatón mutatta be az SZTE 4 új rektorhelyettesét.

SZTEtelevízió

2018. május 30.

kiemelt_SZG_diszpolgar

Idén a Szegedi Tudományegyetem rektora, Dr. Szabó Gábor lett Szeged díszpolgára. Az elismerést május 18-án a díszközgyűlésen adta át Botka László polgármester. A Szeged Televízió ebből az alkalomból készített vele egy életútinterjút.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *