Bezár

Hírarchívum

Döntött a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa: Prof. Dr. Rovó László az SZTE rektorjelöltje

Döntött a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa: Prof. Dr. Rovó László az SZTE rektorjelöltje

2017. december 18.
1 perc

Három pályázó közül Prof. Dr. Rovó Lászlót választotta rektorjelöltjének a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa 2017. december 18-i ülésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem jelenlegi rektorának, Prof. Dr. Szabó Gábornak 2018. június 30-án jár le rektori megbízatása, erre figyelemmel az Egyetem Szenátusa 2017. december 18-i rendes ülésén napirendre tűzte a rektorjelölt megválasztását.
rektorjelolt_valasztas_galeria
Képgaléria a szenátusülésről.

 
Az SZTE vezetésére kiírt pályázatra Prof. Dr. Gulyás László (SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar), Prof. Dr. Máté-Tóth András (SZTE Bölcsészettudományi Kar) és Prof. Dr. Róvó László (SZTE Általános Orvostudományi Kar) nyújtott be pályázatot. A pályázatok részét képező vezetői elképzelések megjelentek a Szegedi Tudományegyetem honlapján. A jelöltek a Szenátus ülésén ismertették programjukat, válaszoltak a kérdésekre, majd a Szenátus tagjai véleményezték a rektori pályázatokat. Ezt követően az 52 tagú Szenátus egy fordulóban, abszolút többséggel Prof. Dr. Rovó Lászlót választotta rektorjelöltnek – jelentette be Dr. Dömötör Máté az SZTE jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatója, az ülést követő sajtótájékoztatón.
A választás eredményét az Egyetem megküldi a fenntartónak, aki azt továbbítja – a megbízás kiadására jogosult – köztársasági elnök részére. Az SZTE új rektora megbízatása esetén 2018. július 1-től négy évig tölti be vezetői tisztségét.
SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek