SZTE_JGYPK_rangsorokban_2017

Első helyen az SZTE JGYPK képzései a Heti Válasz rangsorában

A Heti Válasz és a HVG Diploma rangsorában is előkelő helyen szerepelnek az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar képzései.

A Heti Válaszban a pedagógusképzési terület szakjait minősítő rangsorban az első helyen szerepel az SZTE JGYPK a tanító szak és a gyógypedagógia szak esetében, az óvodapedagógus szak holtversenyben első helyes az országos palettán.


A HVG Diploma 2018 számában megjelent országos képzésterületi rangsor szerint a szegedi egyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar a pedagógus képzésterületen 23 kar közül a negyedik helyet érte el, messze megelőzve például az ELTE pedagógusképzéssel foglalkozó karait. A sporttudományi képzési területen pedig a hallgatói kiválóság rangsorában 10 intézményből a 3. helyen szerepelnek a Jugyus hallgatók.


A HVG összegyetemi rangsorán is kiemelkedően teljesít a Szegedi Tudományegyetem. Az elmúlt évhez hasonlóan 2017-ben is a második helyet érte el az SZTE. Ezen a listán is csak az ELTE előzi meg a szegedi egyetemet, vagyis a vidéki egyetemek rangsorában a szegedi intézmény a legjobb.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Csizmar_Adrienn_felveteliCsizmár Adrienn- BTK, szlavisztika-orosz

Szegediként sok jót hallottam az SZTE-ről, és egyáltalán nem akartam itt hagyni a várost és a barátaimat sem. Ezért is döntöttem a lengyel helyett inkább az orosz mellett, hiszen az előbbit csak Pesten tanulhattam volna. Legjobban a TIK tetszik az egyetemen. Nagyon hallgatóbarát, és itt tényleg minden eszköz megvan a nyugodt tanuláshoz. Ez egy olyan hely, ahova szívesen járok vissza mindig.





sallai-doraSallai Dóra- GTK: pénzügy és számvitel

Semmi kétségem nem volt afelől, hogy az SZTE-re fogok jelentkezni, ugyanis ott tanuló ismerőseimtől csak pozitív véleményt hallottam. Érdekesnél érdekesebb kurzusok színesítik az egyetemi éveket, mindemellett magas színvonalú a sport és a nyelvoktatás is. Jó döntés az SZTE, mert országszerte elismert tudást ad a hallgatóknak, és itt olyan lehetőségekkel találkozhatunk, amik pozitívan hatnak mind a pályánk, mind az életünk során.

További hallgatói vélemények >>>