Új kurzusokkal támogatja tanulási nehézséggel küzdő hallgatóit az SZTE

Az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ három új kurzussal segíti a tanulási nehézséggel küzdő egyetemistákat. Az ingyenes képzések fejlesztik a hallgatók logikai, gondolkodási és motorikus képességeit, reflexiós és önreflexiós készségüket, növelik a tanulási hatékonyságot és az önbizalmat.


A Szegedi Tudományegyetemen több mint száz súlyos tanulási zavarral küzdő hallgató és ennél jóval több enyhébb fokú tanulási nehézséggel, és egyéb pszichés fejlődési zavarral diagnosztizált fiatal tanul. Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ kiemelt feladata a speciális képzési igényű egyetemisták segítése, tanulmányaikat – többek között – képzésekkel, személyes és online, valamint karrier tanácsadással, személyi segítővel és egyéb szolgáltatásokkal támogatják. A Központ a 2016/2017-es tanév tavaszi szemeszterében három ingyenes képzést indít a hallgatók számára.

A kurzusok az ETR-ben a szabadon választható (X-es) kurzusok között szerepelnek, a jelentkezéshez motivációs levél szükséges, ez alapján választják ki a résztvevőket. A motivációs levél megírásához szükséges kérdések a CooSpace felületen találhatók.

 

Az „Építs versenyelőnyt a diszlexiából!” csoportos erősségépítő kurzus célja, hogy a résztvevők felfedezzék és tudatosan használják erősségeiket, tudatosan alakítsanak ki támogató szokásokat, rutinokat és együttműködéseket, erősödjön önbizalmuk, valamint fejlesszék reflexiós és önreflexiós készségüket.

Kuzuskód: (XA0021-verseny)

Időpontok: kéthetente csütörtökönként 12:00-15:30, a 2. héttől

Helyszín: Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, Vitéz u. 17. Sansz terem

Jelentkezési határidő: 2017. február 12.

 

A hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként a Szegedi Tudományegyetem hirdetett zsonglőrködést kurzusként a speciális képzési igényű hallgatók számára. Az eszközös képességfejlesztő tréning a hallgatók logikai, gondolkodási és motorikus képességeinek fejlesztésére irányul, célja a tanulási hatékonyság fokozása, a kudarcélmények és stressz-hatások oldása, a sikerorientáció kialakulásának segítése. A különleges mozgásforma fejleszti az egyensúlyrendszert, a két agyfélteke összehangolt működését és javítja a koncentrációs képességet. A rendszeres zsonglőrködéssel fejlődik a vizuális feldolgozás, a mozgásirányítás, a ritmusérzék. A képzési tematikának megfelelően a hallgatók öt zsonglőr eszközzel ismerkednek meg: zsonglőrtányér, zsonglőrlabda, poi, virágbot és diaboló.

Kurzuskód: (XA0021-eszk1, XA0021-eszk2)

Időpontok: I. csütörtökönként 10:00 - 11:30, II. péntekenként 10:00 - 11:30

Helyszín: Károlyi Kollégium Nagyterem (Kossuth L. sgt 74.)

Jelentkezési határidő: 2017. február 4.

 

A hallgatók tanulási hatékonyságát növeli a négy alkalmas „Hatékony tanulás felsőfokon” kurzus. A képzés célja a diákok tanuláshoz való viszonyának tudatosítása és pozitív irányú megváltoztatása, a tanulási szokások formálása, a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességek fejlesztése, saját hatékony tanulási módszerek kialakítása. A kurzusokon – többek között – figyelem-, emlékezet- és gondolkodás fejlesztéssel, számítógépes olvasásfejlesztéssel és a tanulás életkornak megfelelő hatékony stratégiáival foglalkoznak.

Kurzuskód: (XA0021-hattanf1, 2, 3, 4)

Helyszín: Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, Vitéz u. 17. Tárgyaló

Jelentkezési határidő: 2017. február 10.

 

SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Aryan_MardanpourAryan Mardanpour - ÁOK, orvos

A nevem Aryan Mardanpour és Perzsiából jöttem. Másodéves hallgató vagyok a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Már közel három éve Magyarországon élek, 8 hónapot Budapesten töltöttem.

Gyerekként a Nagybátyám karrierje inspirált arra, hogy orvosnak tanuljak, Ő egy nagyon sikeres ortopéd sebész az országomban. Miután felvettek a Szegedi Tudományegyetemre, komolyabban kezdtem venni a tanulást, mert Szegeden kimondottan kemény az orvosi kar. Szeretek segíteni az embereknek. Miután befejeztem a tanulmányaimat Szegeden, terveim szerint egy időre szeretnék önkéntes munkát végezni az „Orvosok határok Nélkül” segélyszervezetnél. Szegedre pedig mindig második otthonomként gondolok.



Tóth EnikőTóth Enikő – ÁOK – orvos

Szeretem Szegedet, nagyon barátságosak az emberek. A TIK-ben jó tanulni, ugyanis a hatalmas babzsákok, a klíma és a jó internet miatt kényelmesen lehet itt eltölteni a hosszú órákat. Szerintem nagyon színvonalas a képzésünk is, és egy versenyképes diplomát fogunk kapni. Élvezzük, hogy gyakorlatias az oktatás.





További hallgatói vélemények >>>