Bezár

Hírarchívum

Eredményes munkát végzett az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája

Eredményes munkát végzett az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája

2017. július 04.
1 perc

Eredményes munkát végzett a megalakulása óta eltelt másfél évben a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben létrehozott Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája - jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter Szegeden.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Trócsányi László, a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködésben létrehozott jogakadémia tevékenységét értékelő konferencián elmondta, az emberek elvárása, hogy az igazságszolgáltatás alrendszereihez tartozó és a működéséhez nélkülözhetetlen szereplők függetlenül, hatékonyan, magas színvonalon végezzék munkájukat.


Az igazságügyi szakértők, végrehajtók, áldozatsegítők, pártfogó felügyelők, jogi segítségnyújtók, felszámolók, mediátorok, vagyonfelügyelők, az igazságügyi szolgálatok dolgozói iránti közbizalom a képzésekkel javítható - hangsúlyozta a miniszter. A mintegy tízezer szakember képzését 2015 őszétől végzi a szegedi központú professzionális szervezet, az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája - közölte Trócsányi László.


A miniszter kitért arra, hogy az ország versenyképessége szempontjából fontos munkát végző hivatásrendekről van szó. A következő kormányzati ciklusban szükséges lesz a felszámolás, végelszámolás szabályozásának áttekintése - tette hozzá.


Szabó Imre, a jogakadémia vezetője elmondta, a másfél év alatt 5300-an vettek részt a szervezet képzésein. A tematikát a hivatásrendekkel egyeztetve határozták meg, a képzéseket egyetemi oktatók, bírák és a terület gyakorló szakemberei tartják. A jogakadémia könyvsorozatot indított az igazságügyi szakértőknek összeállított tananyagból, és előkészítették egy hasonló kötet megjelentetését a végrehajtók számára is - közölte az SZTE jogi karának korábbi dékánja.


Forrás: MTI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek