Bezár

Hírarchívum

„Könyvtártól-könyvtárig”- 6500 magyar nyelvű könyv Tasnádnak

„Könyvtártól-könyvtárig”- 6500 magyar nyelvű könyv Tasnádnak

2017. július 12.
2 perc

Simon Melinda, a Szegedi Tudományegyetem BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszékének munkatársa 6500 magyar könyvet gyűjtött össze a Tasnádi Általános Iskola, valamint a város könyvtára számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Simon Melinda az elmúlt év szilveszterét Tasnádon töltötte, amelyet követően egy személyes élménye hatására könyvgyűjtésbe kezdett. Kezdeményezésének eredményeként július 6-án összesen 6500 magyar nyelvű kötet érkezett Tasnádra, amelyek részben a városi könyvtár polcain, részben pedig az általános iskolában lesznek fellelhetőek az érdeklődők számára. A gyűjtés során a klasszikus és kortárs magyar irodalom remekei, világirodalmi darabok, gyerekkönyvek, szótárak, nyelvkönyvek, iskolai szöveggyűjtemények és atlaszok kerültek az összesen 277 dobozba, amely egy 7,5 tonnás kisteherautóval jutott el a célállomáshoz.


A könyvek Szegeden kívül Algyőről, Budapestről, Hódmezővásárhelyről, Mezőhegyesről, Szentesről és Veszprémből érkeztek, de még a Helsinki Balassi Intézet is hazajuttatott 5–6 doboznyi kitűnő gyerekkönyvet és ifjúsági irodalmat – írja a frissujsag.ro.


Az akció létfontosságú háttérfeltételeit a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára biztosította azzal, hogy az intézmény vezetőségének engedélyével a könyvtár egyik raktárában kerültek összegyűjtésre és tárolásra a folyamatosan gyarapodó kötetek. Hasonlóan nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak az intézmény raktári osztályának munkatársai, akik az anyag mozgatásában több alkalommal is önfeláldozó lelkesedéssel járultak hozzá az akció sikeréhez. A marketingosztály munkatársai pedig a szegedi városi gyűjtés szervezésében segítettek.

 

„Hogy a kezdeményezés nem volt sikertelen, már abból is láthattuk, hogy a könyvek lepakolásában lelkesen segítő tasnádi gyerekek már ott helyben élvezettel lapoztak bele egyik-másik színes gyerekkönyvbe” - nyilatkozta Simon Melinda a Friss Újságnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek