Bezár

Hírarchívum

kiemelt_szudani

Szudáni intézményekkel kötött együttműködési megállapodást az SZTE

Szudáni intézményekkel kötött együttműködési megállapodást az SZTE

2017. július 19.
2 perc

A Szudáni Igazságügyi és Jogtudományi Intézettel (The Judicial and Legal Sciences Institute Sudan), valamint a Szudáni Bírósági Hivatallal (Sudan Judiciary - Republic of Sudan) kötött oktatási és kutatási együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem 2017. július 18-án.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szudán és a Szegedi Tudományegyetem kapcsolatai évtizedekre nyúlnak vissza. Az afrikai országból sok diák folytatta tanulmányait Szegeden, majd tért vissza hazájába vagy folytatta életét Magyarországon megtartva kapcsolatát szülőföldjével.


Szudani036


A jövőben újra érkezhetnek hallgatók, oktatók és más szakemberek Szudánból. A megkötött megállapodásoknak köszönhetően elsősorban jogi területen induló rövid távú képzéseken vehetnek majd részt. A szerződés alapján az egyetem kölcsönösen előnyös kutatói programok és kurzusok kialakításán, oktatók és hallgatók cseréjén dolgozik majd együtt a szudáni intézményekkel, a közös kutatások, előadások és képzések összehangolása mellett.


szudani_delegacio
A látogatáson készült képek itt megtekinthetők.


A szudáni delegációval folytatott megbeszélésen – melyen részt vett Szabó Gábor, az SZTE rektora, Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes és Fendler Judit kancellár is – Nagy Katalin nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes kifejtette, jelenleg Szudán még nem kapcsolódott be a magyar kormány által harmadik országok diákjai számára indított Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramba. Ősszel azonban várhatóan az afrikai ország is csatlakozhat a kezdeményezéshez. Így a közeljövőben már Szudánból is érkezhetnek hallgatók rész- vagy teljes képzésre Magyarországra. A szudáni diákoknak érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választaniuk, hiszen a széles idegen nyelvű képzési kínálatban megtalálhatják a számukra megfelelő kurzusokat, az intézmény kiváló infrastruktúrája – így a József Attila Tanulmányi és Információs Központ – pedig biztosítja a megfelelő körülményeket a tanuláshoz.



Szöveg és fotó: SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek