Bezár

Hírarchívum

_MG_7404

Vietnámi egyetemekkel kötött együttműködési megállapodást az SZTE

Vietnámi egyetemekkel kötött együttműködési megállapodást az SZTE

2017. június 27.
1 perc

Vietnámi felsőoktatási intézményekkel kötött oktatási és kutatási együttműködésről megállapodást a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. június 27-én a Hanoi Jogi Egyetem és a Vietnámi Nemzeti Egyetem tizenkét főből álló delegációja tett látogatást a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A delegációt Le Tien Chau miniszterhelyettes vezette, aki egyúttal a Hanoi Jogi Egyetem rektora. A nagy létszámú testület, melyet Balogh Elemér dékán látott vendégül, kettős céllal érkezett.


_MG_7379


Egy befektetési jogi konferencia előadóiként az üzleti jog iránt érdeklődők számára tartottak előadást, másrészt Badó Attila professzor, az Összehasonlító Jogi Intézet vezetőjének kezdeményezésére egy oktatási-kutatási együttműködési megállapodást írtak alá. A szerződés értelmében többek között angol nyelvű, Master of Laws (LL. M.) fokozatot adó nemzetközi és európai kereskedelmi és befektetési jogi szakjogász képzésre érkezhetnek a jövőben vietnámi hallgatók. A program során Nagy Katalin professzor, az SZTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese tartott előadást a delegáció tagjainak, majd Le Tien Chau, a Hanoi Jogi Egyetem rektora, és Szabó Gábor, az SZTE rektora együttműködési megállapodást írtak alá. A delegáció ezt követően az angol nyelvű képzés helyszínét, illetve a József Attila Tanulmányi és Információs Központot látogatta meg.


vietnami_galaria_2017
Képgaléria az eseményről.




SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek