Bezár

Hírarchívum

Intenzív emelt szintű érettségire felkészítő tábort szervez az SZTE EHÖK

Intenzív emelt szintű érettségire felkészítő tábort szervez az SZTE EHÖK

2017. március 09.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata 2017. április 13-17. között felkészítő tábort szervez az emelt szintű érettségire készülő középiskolásoknak. Egy héten keresztül egyetemi professzorok, oktatók és a legkiválóbb PhD-hallgatók segítik a diákok felkészülését. Jelentkezési határidő: 2017. március 20, hétfő.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tavaszi szünetre, 2017. április 13-17. közötti napokra szervezett szegedi tanulmányi tábor elsődleges célja, hogy segítse a középiskolás tanulókat az emelt szintű magyar, történelem, matematika, földrajz, angol vagy német érettségire való felkészülésben, egyúttal betekintést nyújtson az egyetemi oktatás rendszerébe is. Előadásokkal, szemináriumokkal és konzultációs órákkal várják azokat a tizenegy- és tizenkettedikes diákokat, akik egy átfogó, tömbösített program keretében erősítenék meg tudásukat.


Az órák összefüggő tematikái az egységes és gyakorlati tudás felépítésére irányulnak. Az interaktív kurzusokon a diákok minden kérdésükre egyetemi oktatóktól és doktoranduszhallgatóktól kaphatnak választ. A rendszeres számonkérések pedig még a program alatt rámutatnak a diákok számára kevésbé érthető anyagrészekre.


A magyarországi emelt szintű érettségi követelményrendszer megismertetése mellett elméleti áttekintést is nyújtanak az oktatók. Az intenzív képzés reggel 10 órától a pihenő és levezető periódusokkal együtt este 18 óráig tart. A diákoknak lehetőségük lesz a témakörökhöz kapcsolódó feladattípusok gyakorlására is, hogy biztos feladat megoldási rutinnal vághassanak neki az érettséginek.

A tábor szervezésében egyetemi oktatók és az SZTE legkiválóbb PhD-hallgatói támogatják az Egyetemi Hallgatói Önkormányzatot, valamint az SZTE Interaktív Természetismereti Tudástárának munkatársai is részt vesznek az oktatásban.


Az előkészítő tábor díja: 24 000 Forint. A költségek a napi háromszori étkezés, a kollégiumi szállás és az oktatás költségeit fedezik. A napi munka levezetéseként a jelentkezők megismerhetik az egyetemvárost, és betekintést kapnak a hallgatói kulturális-közösségi életbe is.


Jelentkezési határidő: 2017. március 20.


További információ az sztefelvi@gmail.com címen.


ehok_felkeszitotabor_2017

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek