Bezár

Hírarchívum

Ismét véradó verseny az SZTE-n

Ismét véradó verseny az SZTE-n

2017. március 02.
1 perc

Idén tizedik alkalommal rendezik meg az Országos Felsőoktatási Véradó Versenyt, amelyre a Szegedi Tudományegyetem is nevezett. Március 8-án és 22-én adhatnak vért a hallgatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A véradás két épületben zajlik majd: a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (6722 Szeged Ady tér 10) március 8-án, 15:30 – 17:30 óráig; illetve az egyetem mezőgazdasági karán (6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 15) március 22-én, 11:00 – 13:00 óráig.


A versenyben három kategóriát különítenek el a hallgatói létszám alapján, eszerint a Szegedi Tudományegyetem a harmadikban, a legnagyobb hallgatói létszámmal rendelkező egyetemek között indul. Ugyanebben a kategóriában indul még a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem is.


Már egyetlen véradás alkalmával három embernek segíthetünk – és ezen kívül saját egészségünk megőrzéséért is teszünk. A véradást megelőzően egy orvosi vizsgálatra kerül sor, amelyen megállapítják, hogy alkalmas-e valaki a véradásra, majd megismerheti saját vércsoportját, a szűrővizsgálat pedig kiterjed a HIV, a Hepatitisz-B, a Hepatitsz-C, a szifilisz kimutatására is.


SZTE-Info – Kósa Boglárka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek