Bezár

Hírarchívum

Továbbra is népszerű az áldozatvédelemi kurzus a szegedi egyetemen

Továbbra is népszerű az áldozatvédelemi kurzus a szegedi egyetemen

2017. március 22.
1 perc

Öt év alatt 1000 hallgató vett részt a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán indított „Áldozatvédelem, áldozattá válás megelőzésének alternatívái” című prevenciós kurzuson.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Továbbra is nagy az érdeklődés az áldozatvédelmi és megelőzési ismereteket közvetítő prevenciós kurzus iránt a Szegedi Tudományegyetemen. Míg a 2016-os tanév tavaszi szemeszterében 245 hallgató vett részt a kurzus előadásain az SZTE Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán, addig a 2017-es második tanulmányi félévben 117 hallgató jelentkezett.


Így az öt év alatt összesen eléri az ezret azoknak a száma, akik részt vettek a képzésben - közölte a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

A különleges előadásokon a hallgatók az áldozattá válás megelőzéséről és az áldozatsegítés mindennapi gyakorlatáról kapnak átfogó ismereteket. A gyakorlatorientált képzés fő célja, hogy a fiatal szakembereket és friss diplomásokat felkészítse azokra a mindennapi feladatokra, amelyek a szociális szférában várják őket.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek