SZTE Info

kiemelt_Amin

Az SZTE PhD-hallgatója, Amin Al-awar nyerte el a legjobb kutatói absztraktnak járó díjat

A Szegedi Tudományegyetem Biológia Doktori Iskolájának hallgatója, a libanoni származású Amin Al-awar vehette át a legjobb kutatói absztraktért járó díjat a III. Cardiovascular Trial Summit konferencián.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„2017. október 27-én vehettem át a díjat a diabétesz és kardiovaszkuláris megbetegedések vizsgálatát középpontba állító III. Cardiovascular Trial Summit konferencián, melyet Münchenben az Infinity Hotel and Conference Resortban rendeztek. A Biológia Doktori Iskola PhD-hallgatójaként és a Szegedi Tudományegyetem kutatójaként hatalmas megtiszteltetés, hogy az elismerést elnyerhettem; köszönettel tartozom ezért a témavezetőmnek, Dr. Kupai Krisztinának és laboratóriumvezetőmnek, Dr. Varga Csabának, valamint az SZTE Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszékének” - mondta Amin Al-awar.

 

PhD-munkája, amelynek középpontjában az antidiabetikus gyógyszerek, az inkretin alapú terápia és a kardiovaszkuláris iszkémia állnak, utazási támogatással egybekötött poszter prezentációra kapott meghívást a nagy presztízsű konferenciára. Az esemény szervezői a német Dr. Oliver Schnell és az olasz Dr. Antonio Ceriello voltak. A konferencián neves kardiológusok, diabetikusok, endokrinológusok és kiváló kutatók vettek részt, akik az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból és Európából érkeztek; a három nyertes absztraktot harminc kutatási területből választották ki poszter és szóbeli prezentációra. A zsűri figyelembe vette az innovatív témaválasztást a diabétesz és kardiovaszkuláris betegségek kutatási területén, valamint a klinikai és kíséreti tapasztalatokat az adott területen. A két másik díjat Dr. Isabelle Johanssonnak Svédországból, illetve Dr. Tamara Kuchmerovskaának Ukrajnából ítélték oda.


„Dr. Kupai Krisztina olyan motiváló személyiség, akitől minden támogatást megkapok a kutatás kivitelezése során; szakmai sikereim az ő támogatása nyomán válnak valósággá. Büszke vagyok arra, hogy a Szegedi Tudományegyetem laboratóriumában végezhetem az akadémiai munkám, és ennek az intézménynek diákjaként értem el ezt a sikert is. Köszönöm második otthonomnak, Magyarországnak” - hangsúlyozta Amin Al-awar.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. június 15.

Kiemelt_Konyvhet_2019

„Amelyik város nincs megírva, nem létezik” – jelentette ki a József Attila-díjas, egykor a szegedi egyetemen tanuló író, Grecsó Krisztián a 90. Ünnepi Könyvhét nyitányán. A szegedi könyvünnep 2019-ben is korábban kezdődött és tovább tart, mint más városokban. A közel 150 program harmadát az SZTE NKI szervezte, minden második rendezvény főszereplője vagy közreműködője kötődik a szegedi universitashoz.

SZTEtelevízió

2018. szeptember 14.

tanevnyito_2018

A nemzeti hagyományok ápolásának jelentőségéről és az értelmiséggé válás összetettségéről is szó esett a hazai felsőoktatási intézmények 2018-2019. tanévét megnyitó, a Szegedi Tudományegyetemen rendezett ünnepségen. Az SZTE új rektora, a kormány két képviselője és Szeged polgármestere köszöntötte az elsőéves hallgatókat.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *