Bezár

Hírarchívum

_MG_2207

Díszdiplomásait köszöntötte az Állam- és Jogtudományi Kar

Díszdiplomásait köszöntötte az Állam- és Jogtudományi Kar

2017. október 02.
3 perc

Ötven és hatvan évvel ezelőtt diplomázott hallgatóit köszöntötte szeptember 29-én az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar. A Rektori Épület dísztermében megtartott ünnepségen kilencen gyémántdiplomájukat, harminchárman aranydiplomájukat vehették át.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A díszdiplomák átadásának ünnepi ülését Prof. Dr. Kemény Lajos, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese nyitott meg.


_MG_2181


Az ünnepelteket Prof. Dr. Balogh Elemér, az Állam-és Jogtudományi Kar dékánja köszöntötte. – Az egyetemi életen belüli folyamatosság során mesterről mesterre száll a tudás. Nagyszerű elődeink példáját próbáljuk követni azt gondolva, hogy valamit mindig hozzáadunk ahhoz, amit tőlük kaptunk. Ha valami tudományos vagy pedagógia sikert olykor elkönyvelhetünk, annak legfőbb magyarázat, hogy óriások vállain állunk. A tiszta erkölcs és a kimagasló tudás kapcsolatára épülő társadalmi intézmények más példáját nem ismerem napjainkban. Drága kincs az egyetem a mai világban, jobban meg kellene becsülni. Nekünk, akiknek megadatott, hogy az egyetem falain belül élhetjük életünket, könnyű messzire látnunk, hiszen mestereinktől mindent megtanulhattunk. Úgy gondolom, hogy Önök is most valami hasonlót éreznek, csak mindezt még mélyebben megélve. Amit annak idején itt a szegedi jogi karon tanáraiktól tanultak azt magukban őrizték és talán sokszor erőt is merítettek belőle. Ötven, hatvan év távlatából gondolom mindent sokkal élesebb fényben lát az ember. Önök közül mindenki megállta a helyét az életben, többen kiemelkedő közszereplést is vállaltak – méltatta a díszdiplomásokat.


Hozzátette: a kar oktatói ma is komolyan veszik feladatukat. Egy olyan életpályára készítik fel a hallgatókat, amely a legősibb szakmák egyike. Óriási felelősség a jogász szakma, amire csak maximális felkészültséggel szabad lépni. A szegedi jogi kar kiemelkedő a hazai jogászképzésben. Az intézményben prioritást élvez a nemzetköziesítés, még Kínából érkező hallgatókat is tanítanak a hazai és európai jogi kultúra alapjaira. Az angol képzés mellett, francia és német nyelven is kínálnak kiegészítő jogász képzést.


AJTK_gyemantdiploma_atado_2017_0929
Képgaléria a rendezvényről.


Az ünnepségen aranydiplomáját vehette át: Ábrahám Istvánné dr. dr. Kiss Judit, Dr. Ács Katalin, Dr. Ágoston Katalin Terézia, Dr. Bagi Mária Sára, Bajcsiné dr. Kéry Ildikó, Dr. Balla György, Dr. Bozó István, Dr. Csoma Lajos, Dr. Dienes Veronika Mária, Dr. Dobozy Leventéné (Dr. Balázs Mária), Dr. Fantoly István, Hévizi Miklósné dr. dr. Brunner Katalin Erzsébet, Dr. Juhász Endre, Dr. Juhász Endréné dr. Balogh Éva, Dr. Katona János, Kónyáné dr. Kovalovszki Julianna, Dr. Korompay Zsolt, Dr. Kovács Ferenc Béla, Lehoczkyné dr. Farkas Judit Katalin, Dr. Ligethy Lea, Dr. Lippai Pál, Dr. Martonyi János, Dr. Mezei János László, Nyíri Ádámné, Dr. Isaszegi Ilona, Dr. Pataki Mária, Dr. Somogyi Ferenc, Dr. Sveda Béla, Dr. Szabó Erzsébet, Dr. Szegedi Károly, Dr. Szendrei László, Dr. Törzsy Károly, Dr. Vincze István és Dr. Zauner Katalin.


Gyémántdiplomáját vehette át: Dr. Berki Ambrus, Dr. Fedor Attila, Gombos László, Dr. Hodossy Lajosné (Dr. Bazsika Márta), Madarász Vladimirné Dr. Gottlieb Mária, Dr. Mihálffy Lajos, Dr. Pacsika István, Dr. Szabó Benedek és dr. Tóthné Dr. Fábián Eszter Anna.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek