_MG_4519

Őszi Állásbörze a TIK-ben

Több mint 60 kiállító, köztük regionális vállalkozások, az ország legnagyobb cégei, valamint munkaerő-közvetítők és tanácsadók várták a látogatókat október 11-én, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban, az SZTE Őszi Állásbörzén.

A régió legnagyobb álláskeresési fórumára látogatók közvetlenül a vállalatok szakembereitől informálódhattak arról, hogy a munkaadók milyen elvárásokat támasztanak az álláskeresőkkel szemben.


_MG_4366


A rendezvény megnyitóján Dr. Fendler Judit kancellár elmondta, hogy egyetemünkön évente több mint 5500 magasan képzett, nyelveket beszélő fiatal szerez a munkaerőpiacon is jól hasznosítható diplomát. A frissen végzettek több mint háromnegyede három hónapon belül dolgozni kezd, fél éven belül pedig csaknem 90 százalékuk munkát talál, a Szegeden végzett hallgatók nagyobbik fele a versenyszférában helyezkedik el. A pályakezdők zöme a Dél-Alföldön találja meg első munkahelyét. A végzés időpontjában 85 százalékuk teljesen vagy nagyon elégedett a Szegedi Tudományegyetemen eltöltött évekkel, több mint 87 százalékuk pedig ajánlaná is az intézményt másoknak.


_MG_4377


Prof. Dr. Martinek Tamás, az SZTE közkapcsolati rektorhelyettese köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egyetemünk kiválóságát nemcsak a rangsorok mérik, hanem az is, milyen szoros a kapcsolat a végzettek és a munkaadók között. A személyes marketing stratégia megtervezésére hívta fel a figyelmet, és rámutatott arra is, hogy az állásbörze szolgáltatásai ebben is a hallgatók segítségére lehetnek.


_MG_4425


A rendezvényt megelőző napokban, október 9-10-én a hallgatók fotóterápiás kreatív workshopon, interjúszimulációkon, egyéni pályatervezési- és CV tanácsadáson vehettek részt. Az állásbörze napján, október 11-én pedig izgalmas előadásokkal várták a szervezők a hallgatókat a TIK Közösségi Terében. A meghívott vendégek között szerepelt Pécsi Rita és Tari Annamária, akik a siker, öröm, boldogság, illetve az Y generáció szempontjából járták körül a munkavállalás témakörét. A HR-szakemberek hasznos praktikákkal látták el a résztvevőket, hogy a cégek toborzási gyakorlata alapján hatékony gyakornoki hely- és álláskeresési technikákat alkalmazzanak, képet kapjanak az interjú menetéről, lehetséges témaköreiről. A rendezvény kísérőprogramjai között ismét szerepelt a sminktanácsadással egybekötött CV-fotózás és a grafológiai tanácsadás.


Allasborze_galeria
Képgaléria a rendezvényről.


Az őszi álláskeresési fórumon képviseltette magát többek között a Mercedes, a British Petrol, a Givaudan. Újdonsága volt az Állásbörze Kávészünet, mely a munkaerőpiac és az egyetem közötti kapcsolatépítést segítette elő. A programon a kiállító cégek és az egyetemi karok képviselői személyesen is találkozhattak, így azonnali lehetőségük nyílt a kapcsolatfelvételre és az együttműködési lehetőségekre - például közös duális és kooperatív képzési lehetőségek a szakmai gyakorlati helyek, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek - feltárására.

 

SZTEinfó


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Honti_Szilard_felveteliHonti Szilárd - JGYPK, testnevelő-edző

Világéletemben sportoltam, ezért fontos volt számomra, hogy segíthessem a diákokat már fiatal korukban az egészségesebb életmód felé orientálni. Ehhez nagyon komoly támogatást nyújtanak a szakmailag felkészült tanárok és a sokrétű képzés, hiszen a tanulmányok alatt minden sportba betekintést kapok. Mindenki, aki szereti a sportot és valóban ezzel akar foglalkozni később, itt megtalálja a számításait. Csak ajánlani tudom mind az egyetemet, mind pedig a szakot a fiatalabbaknak.



kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *