Bezár

Hírarchívum

kiemelt_egyetemi_sportnap

Sikeresen lezajlott a Nemzetközi Egyetemi Sportnap az SZTE-n

Sikeresen lezajlott a Nemzetközi Egyetemi Sportnap az SZTE-n

2017. október 05.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem idén is csatlakozott a Nemzetközi Egyetemi Sportnaphoz. Szeptember 20-án, az egyetemi Sportközpontban és a JGYPK Topolya sori sportcsarnokában több mint 650 egyetemista sportolt együtt a különböző programokon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézet (TSTI), az SZTE Sportközpont és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) közös égisze alatt megvalósított eseményen közel harminc féle sportprogramon vehettek részt a hallgatók. A nap a mozgás jegyében telt: az egyetemisták kipróbálhatták a vívást, asztaliteniszezhettek, részt vehettek különböző zenés csoportos órákon, funkcionális tréningen, ügyességi feladatokon, ergométeres evezésen, falmászáson, kötélugráson. Egy sötét szobában pedig szimulációs feladatokat végezhettek. Mindemellett népszerű volt az olimpiai kvíz, mely játékos formában kérdezte a hallgatókat az Olimpiai tudásukról. A MEFS által kiírt Campus próbát is közel ötszázan teljesítették, és közülük 3 szerencsés hallgató értékes nyereményhez juthatott. A programot a Sportközpont és a TSTI oktatói szervezték, munkájukat 16 testnevelő- edző szakon, és rekreáció szervezés szakirányon tanuló hallgató segítette.


JugyuTesi_Alumni3


Ezen a napon indult el hagyományőrző útjára a „JUGYU Tesi” Alumni program, melynek célja, hogy a szak jelen és korábban végzett hallgatóit összehozza, olyan közösséget teremtsen, mely kiváló lehetőséget biztosít a tapasztalatcserére, kapcsolatépítésre és az emlékezésre. Az eseményt prof. dr. Rácz Lajos, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar nemzetközi ügyekért és innovációért felelős dékánhelyettese nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Győri Ferenc a Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője.


JugyuTesi_Alumni2


A másfél órás programon „Kerékpáros kultúra a Dél-Alföldön” címmel előadást tartott Dr. Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, a vizítúrázással kapcsolatosan pedig Petrovics Kálmán, az EDF Démász Szegedi VE klubigazgatója. Dr. Győri Ferenc a Testnevelési és Sporttudományi Intézet vezetője, a Szegedi Tudományegyetem és a sport című előadásában érdekes történelmi és sporttudományi jelentőségű eseményeket mutatott be a hallgatóságnak Szeged sportmúltjából.


Megemlékezést hallhattak a részvevők Volford Lászlótól, aki a gyulai Vasemberre, Prohászka Zsoltra emlékezett. Katona Zsolt, a Szegedi Rekreációs Sport Club elnöke, valamint a Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatója látványos és élménydús beszámolót tartott a „budapesti Úszó VB belülről” címmel. Ezen a napon ünnepélyesen felavatták az ALUMNI Kiválóságok falát az SZTE JGYPK Testnevelési és Sporttudományi Intézet 4-es épület földszintjén.


JugyuTesi_Alumni


A rendezvény sikeresen lezajlott, a részt vevő hallgatók reggel 8 órától - 17 óráig válogathattak a különböző programok, sportmozgások közül. A rendezvény előfutára és kezdő lépése annak a folyamatos szakmai munkának, melyhez a Szegedi Tudományegyetem is csatlakozott egy jelentős pályázat keretein belül. A Testnevelési és Sporttudományi Intézet valamint a Sportközpont oktatói és munkatársai a sportolási szokások minél szélesebb körben történő népszerűsítését és megerősítését tűzték ki célul, melyhez változatos sportolási lehetőségek megteremtését illetve a legmagasabb szintű szakmai felügyeletet és koordinációt biztosítják.


Szöveg és fotó: SZTE Sportközpont

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek