Bezár

Hírarchívum

_MG_9508

Együttműködési megállapodást kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és az SZTE

Együttműködési megállapodást kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és az SZTE

2017. szeptember 05.
2 perc

A duális képzés fejlesztésére és egy új ösztöndíjrendszer bevezetésére is kiterjedő együttműködési keretszerződést kötött a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. és a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megállapodást Prof. Dr. Szabó Gábor rektor, Fendler Judit, az SZTE kancellárja, valamint Nagy Mihály, a vállalkozás ügyvezetője és a cég HR-vezetője, Vancsik Éva írták alá 2017. szeptember 5-én. Prof. Dr. Szabó Gábor rektor hangsúlyozta, a ContiTech-kel való együttműködés illeszkedik az egyetem hosszú távú stratégiájához, melynek lényeges eleme a műszaki képzés fejlesztése, az ehhez kapcsolódó gyakorlati háttér erősítése, a duális képzésben résztvevő hallgatók számának növelése. A felsőoktatási intézmény számára különösen fontosak azok az ipari partnerek, mely Szeged szűkebb környezetében működnek.


_MG_9500


A Szegedi Tudományegyetem és a makói székhelyű vállalkozás között évek óta szoros az együttműködés. A cég először 2015-ben hirdetett meg közös duális képzést az SZTE Mérnöki Karával a gépészmérnöki szakon. A képzési formát a jövőben kiterjesztik a mechatronikai mérnök szakra is. A duális képzés célja, a vállalkozás évek óta sikeresen működő gyakornoki programjához hasonlóan, hogy a hallgatók az elméleti ismeretek elsajátításával párhuzamosan gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek.


Idén ősszel az SZTE több karán is elindul a Continental ösztöndíj rendszer, amellyel a tehetséges diákokat kívánják anyagilag segíteni, megteremtve annak a lehetőségét, hogy diplomaszerzést követően akár azonnal munkába állhassanak a cégnél. A felsőoktatási intézmény és a vállalkozás a tehetséggondozás mellett a kutatás-fejlesztés területén is bővíti együttműködését.


Contitech_galeria
Képgaléria az aláírásról.
 


Megállapodtak abban is, hogy együtt dolgoznak ki olyan, a jövőbeli együttműködést elmélyítő intézkedéseket, amelyekkel az egyetemen folyó oktatást még magasabb szakmai szintre emelhetik. A tervek között szerepel a Mérnöki Kar kihelyezett tanszékének létrehozása a Continental makói telephelyén, szakmérnöki képzés és „Continental kurzus” indítása a cég kiemelt tapasztalattal rendelkező munkatársainak bevonásával.


SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek