Bezár

Hírarchívum

Gyakornokok a Szegedi Ítélőtáblán

Gyakornokok a Szegedi Ítélőtáblán

2017. szeptember 14.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem hat hallgatója kezdte meg gyakornoki munkáját a Szegedi Ítélőtáblán. A program abban segít, hogy az egyetemen megszerzett elméleti ismereteket a napi gyakorlattal összevethessék a diákok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Ítélőtábla immár hatodik éve fogad olyan diákokat a gyakornoki program keretében, akik szeretnének alaposabb ismereteket szerezni a bírósági munkáról.


gyakornokok2


Dr. Harangozó Attila, az ítélőtábla elnöke elmondta, a jelentkezők közül elsősorban a tanulmányi eredmények alapján választják ki azokat a legjobbakat, akik a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Ítélőtábla között létrejött együttműködési megállapodás alapján három hónapot tölthetnek a táblabíróságon. Ez idő alatt a gyakornokok megismerik az ítélőtábla szervezeti felépítését, a bírói tanácsok működését, az ítélkezési munka sajátosságait, miközben egyetemi tanulmányaikat egyéni tanrend alapján végzik.


– A gyakornoki program nagy segítséget nyújt ahhoz, hogy az egyetemen megszerzett elméleti ismereteket a napi gyakorlattal összevethessék a diákok, és így sokkal teljesebb, a diploma megszerzése után jól hasznosítható ismereteket kapjanak a bírói szervezetről – hangsúlyozta dr. Harangozó Attila a gyakornokok köszöntésekor.


A gyakornoki program az egész tanévre kiterjed, a második félévben újabb hat hallgató érkezik majd, szintén három hónapra, a Szegedi Ítélőtáblára.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek