Bezár

Hírarchívum

Idén is Nyelvi Kavalkád az SZTE IKI-ben

Idén is Nyelvi Kavalkád az SZTE IKI-ben

2017. szeptember 28.
2 perc

Angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, román, magyar mint idegen nyelv, latin. Ez a kínálat az SZTE Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet programjain. A 2017. október 5-i Nyelvi Kavalkád résztvevői számíthatnak a hagyományosan jól bevált társas- és csapatjátékokra, a próbavizsgára, az önkéntes külföldi hallgatók nyelvi segítségére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Egész napos programsorozatunkon előadásokkal, workshopokkal, próbavizsga lehetőséggel és szintfelméréssel, valamint nyelvi játékokkal, versenyekkel és kvízekkel várjuk a nyelvtanulás iránt érdeklődőket. Minden programunk ingyenes, ám a 2017. október 5-i Nyelvi Kavalkádon adományokat gyűjtünk a Gemma Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola javára – mondta Lévai Judit, az SZTE Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet vezetője.

Immár negyedik éve rendezi meg a Szegedi Tudományegyetem nyelvi iskolája az idegen ajkúakkal való kommunikációt, a nyelvvizsgára való felkészülést is támogató rendezvényét. Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet e kezdeményezése Európai Nyelvi Díjat kapott a Tempus Közalapítványtól. A 2017. október 5-én, csütörtökön 8-18 óra közötti programokat az egyetem nyelviskolája épületének (Szegeden, a Honvéd tér 6. szám) földszintjén rendezik.

Az általunk oktatott nyelvek mindegyikét, azaz az angolt, a németet, a franciát, az olaszt, az oroszt, a spanyolt, a románt, a magyart mint idegen nyelvet, a latint érintik a különböző programok. Lesznek társasjátékok. Így például a nagyon népszerű Scrabble, a Dixit, a keresztrejtvényfejtés és egyéb országismereti és nyelvismereti társasjátékok között válogathatnak az érdeklődők. Csapatversenyeket is rendezünk: a sport mellett az országismereti kvízekben is kipróbálhatják magukat az idegen nyelven tanulók – sorolta az egyetemi nyelviskola vezetője.

Hagyomány, hogy idegen nyelvhez kötődő zenei program színesíti az SZTE IKI rendezvényét. Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay-koncertteremben 19 órakor kezdődő koncerten a magánének szakos hallgatók és mestereik idegen nyelvű műveket énekelnek. A belépés ingyenes, de a koncert idején adományokat gyűjtenek a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára.

– A két alapítványhoz személyes érintettség fűz egy-egy kollégát, ezért adódott, hogy segítsük őket adománygyűjtéssel azon a programunkon, amelynek nagyon fontos része a külföldi hallgatók jelenléte. Ugyanis egymásra épülő előadások-csevegések színesítik a palettát – magyarázta a nyelvtanárok vezetője.

Újdonság, hogy angol és német nyelvű filmeket vetítenek magyar felirattal az IKI szervezésében, a Grand Caféban október 5-én 18 és 20 óra között, ingyen.

– Folyamatos növekszik az érdeklődők száma: a tavalyi 300-400 látogatóhoz hasonlatosan most is több száz vendéget várunk. A visszatérő hallgatók is tapasztalhatják: a kevésbé népszerű programokat elhagyjuk, és igyekszünk újakat beépíteni – összegezte a hagyományokhoz és az újításokhoz való viszonyát Lévai Judit. – A szakmai előadások egyik része mindig új témát feszeget, másik részét pedig attól függően fejlesztjük, hogy milyen érdeklődés mutatkozott, vagy milyen új témákat vetett fel a hallgatóság


SZTEinfo – Ú. I.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek