Bezár

Hírarchívum

legszebb_egyetemivaros

Melyik Magyarország legszebb vidéki egyetemvárosa? - Szavazzon Szegedre!

Melyik Magyarország legszebb vidéki egyetemvárosa? - Szavazzon Szegedre!

2017. szeptember 22.
2 perc

Újabb internetes szavazást indított az eduline – most a legszebb vidéki egyetemvárost keresik. Legyen Szegedé a cím, szavazzon szeptember 28-ig!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szavazás első körében azt a húsz magyarországi várost gyűjtötték össze, ahol van önálló felsőoktatási intézmény vagy egyetemi-főiskolai kar, és amelyek az ország legnépesebb települései közé tartoznak. Szeged versenytársai: Debrecen, Pécs, Győr, Miskolc, Kecskemét, Szombathely, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Szolnok, Eger, Veszprém, Sopron, Kaposvár, Tatabánya, Zalaegerszeg, Békéscsaba, Nagykanizsa, Dunaújváros, Hódmezővásárhely.


Miért Szeged a legszebb vidéki egyetemváros?


Város a városban – így is emlegetik a Szegedi Tudományegyetemet, amely mintegy 30 ezer hallgatójával és egyetemi dolgozójával Szeged szerves részét képezi. Manapság már el sem tudjuk képzelni a Kárász utcát, a Dóm vagy a Dugonics teret, a Tisza-partot, a kávézók teraszát és a kulturális programokat, fesztiválokat egyetemisták nélkül. A több mint egy évtizede megnyílt József Attila Tanulmányi és Információs Központ és a körülötte kiépült diáknegyed a hallgatók kedvenc találkozóhelyévé vált. Az eduline.hu 2017-es közönségszavazásán a nagy egyetemek között az SZTE campusát választották a legszebbnek.


2014-ben Szeged a 10 legjobb európai egyetemi város közé került a CondéNastTraveler portálon – olyan más rangos egyetemi városok mellett, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford. A Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján – ami ár-érték arány alapján rangsorolja Európa legjobb úti céljait – városunk 2016-ban a 33. helyen végzett. 2017-ben pedig az SZTE által szervezett fesztiválokkal együtt Szeged bekerült Európa 168 kulturális és kreatív városa közé.


Legyen most Szegedé a „legszebb vidéki egyetemvárosa” cím is! Szavazzon itt!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek