Bezár

Hírarchívum

A pedagógusnak készülő egyetemisták ismét pályázhatnak a Klebelsberg-ösztöndíjra

A pedagógusnak készülő egyetemisták ismét pályázhatnak a Klebelsberg-ösztöndíjra

2017. szeptember 07.
2 perc

Idén tovább bővült az iskolai katedrát megcélzó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválását szolgáló Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program: az osztatlan tanárképzésre járók mellett immár a gyógypedagógia alapképzési szakosok is pályázhatnak. Ezt a támogatást az előző négy tanévben összesen 293 tanár szakos szegedi egyetemista nyerte el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2017. szeptember 30-ig lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programra. Ennek „célja a tanári pályát választó egyetemi és főiskolai hallgatók motiválása pedagógusi hivatásuk gyakorlására, egyúttal a diplomaszerzést követően álláshely biztosítása. További törekvés a hazai köznevelés szaktanári ellátottságának megerősítése, a hiányszakok - például természettudományos szakirányok - iránti érdeklődés felkeltése” – olvasható a pályázati feltételeket is részletező Klebelsberg Központ honlapján.

 

A tanár szakos szegedi egyetemisták körében is népszerű a Klebelsberg-ösztöndíj, ami a sikeres pályázók számára félévente 125-375 ezer forint közötti támogatást jelent. Az összeg az ösztöndíjas utolsó aktív félévben elért tanulmányi eredményétől és az adott tanévben rendelkezésre álló keretösszegtől függ. Ezzel a segítséggel az előző négy tanévben összesen 293 tanár szakos SZTE-hallgató élt. A Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül a 2013 őszén induló tanévben 63, a 2014 – 2015. közötti két szemeszterben 89, a 2015/16. tanévben 63, míg a mögénk került időszakban 78 pedagógus pályára készülő fiatal nyerte el a Klebelsberg ösztöndíjat.

 

A program fő jellemzője, hogy abban a jó tanulmányi eredményeket felmutató, osztatlan képzésben tanuló pedagógushallgatók vehetnek részt, miközben vállalniuk kell, hogy a diploma megszerzése után legalább annyi időt töltenek a pályán, mint amennyi ideig igénybe veszik a támogatást. A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program alapfeltételei nem változtak, ugyanakkor a most induló tanévre meghirdetett pályázati felhívásra az egységes, osztatlan tanárképzést, illetve gyógypedagógia alapképzési szakon képzést nyújtó felsőoktatási intézménybe felvételt nyert, illetve a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytató fiatalok jelentkezhetnek.

 

Az elhelyezkedésben úgy nyújt segítséget a Klebelsberg Központ, hogy az ösztöndíjas által korábban megjelölt három megyében kutat föl a friss diplomás számára megfelelő katedrát.

 

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programmal kapcsolatos információkról itt olvashatsz.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek